FOLLOW US: facebook twitter

Συμπράττει σε Αναπτυξιακό Οργανισμό ο δήμος Πύργου

Ημερομηνία: 29-06-2021 | Συντάκτης:
-Συστήνει μαζί με τον δήμο Φυλής τη «ΣΥΜΠΡΑΞΙΣ ΑΕ-ΟΤΑ»
-Στο ΔΣ θα συμμετέχουν ο δήμαρχος Τ.Αντωνακόπουλος και αντ/ρχος Τεχν. Υπηρεσιών, Γ. Αργυρόπουλος

Στη σύσταση διαδημοτικού αναπτυξιακού οργανισμού σε συνεργασία με τον δήμο Φυλής προχωρά ο δήμος Πύργου, επιβεβαιώνοντας το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει η «Πρωινή» στις 10 Μαΐου.

Σύμφωνα με την οικονομοτεχνική μελέτη του Οργανισμού, ο δήμος Πύργου και ο δήμος Φυλής θα συστήσουν από κοινού τον Οργανισμό «ΣΥΜΠΡΑΞΙΣ ΑΕ-ΟΤΑ», με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 1,005 εκατ. ευρώ. Ο δήμος Πύργου θα συμμετέχειμε 500 κοινές δεσμευμένες ονομαστικές μετοχές, οι οποίες καλύπτουν το ποσό των 5.000 ευρώ (0,45%) και ο δήμος Φυλής θα συμμετέχει με 100.000 κοινές δεσμευμένες ονομαστικές μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν στο ποσό του ενός εκατ. ευρώ. Έδρα του νέου οργανισμού ορίζεται ο δήμος Φυλής και η χρονική διάρκεια λειτουργίας προσδιορίζεται στα 30 χρόνια.

Ο Οργανισμός διέπεται από τις διατάξεις του άρ. 2 του ν.4674/2020 και στόχος του  είναι η τεχνική, επιστημονική, συμβουλευτική, τεχνική και διοικητική υποστήριξη των μελών της για την αξιοποίηση της δημοτικής ή δημόσιας περιουσίας και ειδικότερα η ωρίμανση των επενδυτικών φακέλων από τεχνικής και χρηματοοικονομικής πλευράς, καθώς και η εκπόνηση και εκτέλεση δημοσίων μελετών και έργων στις περιπτώσεις που τα μέλη-δήμοι δεν διαθέτουν τεχνική επάρκεια ή το απαραίτητο τεχνικό προσωπικό στις υπηρεσίες.

Στόχος του δήμου Πύργου είναι να προωθήσει μελέτες, δράσεις και έργα με γρηγορότερες διαδικασίες, προκειμένου να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά του στη διεκδίκηση πόρων από τα χρηματοδοτικά προγράμματα των υπουργείων.

Στο εννεαμελές διοικητικό συμβούλιο του νέου Οργανισμού ο δήμος Πύργου θα εκπροσωπείται με δύο μέλη, τον δήμαρχο Τάκη Αντωνακόπουλο και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννη Αργυρόπουλο.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο εγχείρημα ετοιμάζουν, όπως σας είχε αποκαλύψει η Πρωινή από τις 10 Μαΐου, οι υπόλοιποι δήμοι της Ηλείας, προκειμένου να συστήσουν έναν αναπτυξιακό διαδημοτικό οργανισμό που θα μπορέσει να καλύψει τα κενά των τεχνικών υπηρεσιών των δήμων και να προγραμματίσει ταχύτερα την υλοποίηση έργων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος