FOLLOW US: facebook twitter

Συμμετοχή του Επιμελητηρίου Ηλείας στην ημερίδα για το Πρόγραμμα «Γέφυρα 2» με ομιλητή τον Ε.Γ Ιδιωτικού Χρέους Φ. Κουρμούση

Ημερομηνία: 27-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία
«Να βρεθεί οριστική λύση για τα πυρόπληκτα δάνεια»

Πιστό στο όραμά του για την στήριξη κι ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, το Επιμελητήριο Ηλείαςσυμμετείχε, δια του Προέδρου του, κ. Κωνσταντίνου Νικολούτσου, σε ενημερωτική ημερίδα για τοΠρόγραμμα «Γέφυρα 2».

Η εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε από το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, έλαβε χώρα διαδικτυακά,  την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 κι είχε ως κεντρικό Ομιλητή τον κ. Φώτη Κουρμούση, Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις επιλεξιμότητας των δικαιούχων του προγράμματος, το οποίο απευθύνεται τόσο σε επιχειρήσεις που έχουν εξυπηρετούμενες οφειλές, όσο και σε επιχειρήσεις που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος είναι η επιδότηση μηνιαίας δόσης επιχειρηματικών δανείων για 8 μήνες, η επιδότηση τόσο του κεφαλαίου όσο και των τόκων του δανείου, η επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών, με υψηλά ποσοστά επιδότησης, που φθάνουν μέχρι και το 90% της μηνιαίας δόσης καθώς και η επιδότηση δόσης μέχρι και το 80% για επιχειρήσεις που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια προκειμένου να τα ρυθμίσουν και να αποφύγουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Υπενθυμίζεται πως η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι μέχρι και την 9η Μαΐου 2021.

Οι συμμετέχοντες στη διαδικτυακή εκδήλωση παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την πρόταση του Επιμελητηρίου Ηλείαςπερί ειδικής αντιμετώπισης στο ζήτημα των δανείων επιτηδευματιών, οι οποίοι αν κι έχουν διακόψει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα λόγω συνταξιοδότησης, τα επιχειρηματικά δάνεια ωστόσο, τα οποία είχαν  συνάψει όσο ήταν ακόμα ενεργοί, συνεχίζουν να τους ακολουθούν, παραμένοντας στο όνομά τους και βαίνουν συνεχώς αυξανόμενα.

Το Επιμελητήριο Ηλείας υπερθεμάτισε για ακόμα μια φορά τηςανάγκηςεξεύρεσης οριστικής λύσηςστο θέμα της ρύθμισης οφειλώναπό δάνειαπου χορηγήθηκαν με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου στους πληττόμενους κατοίκους της Ηλείας  (πυρόπληκτα – σεισμόπληκτα), τα οποία, κι ιδιαίτερα αυτά που βρίσκονται ακόμη σε τράπεζες και δεν έχουν κανονική εξυπηρέτηση ή έχουν εκχωρηθεί σε εταιρείες διαχείρισης που λειτουργούν εκτός τραπεζικού συστήματος, αποτελούν μία πολύ σοβαρή δυσλειτουργία για τον τόπο, έχοντας οδηγήσει πολλούς συναδέλφους ένα βήμα πριν την κατάρρευση και ζήτησε την ένταξη των εν λόγω δανείων στοπρόγραμμα «Γέφυρα 2».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος