FOLLOW US: facebook twitter

Συμμετοχή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ηλείας σε διαδικτυακή ημερίδα για το πρόγραμμα προώθησης οίνων της Π. Δ. Ε. στις αγορές της Ιαπωνίας και Κορέας

Ημερομηνία: 15-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος, συμμετείχε σε διαδικτυακή ημερίδα παρουσίασης του Προγράμματος «Εξαγωγές κρασιού ΠΟΠ/ΠΓΕ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας: Η οινική αγορά της Ιαπωνίας και της Κορέας», η οποία έλαβε χώρα την Πέμπτη, 15 Απριλίου.

Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό οι κ.κ. Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης  Δυτικής Ελλάδας,  Θεόδωρος Βασιλόπουλος,  Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Φωκίων Ζαΐμης, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας και Πλάτωνας Μαρλαφέκας , Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Κατά της διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Επιμελητήριο Αχαΐας και το Επιμελητήριο Ηλείας, παρουσιάστηκαν σε κοινό και συμμετέχοντες του διαδικτυακού πάνελ οι στόχοι, οι δράσεις και το χρονοδιάγραμμα του προγράμματος, ενώ ακολούθησε αναλυτική παρουσίαση της οινικής αγοράς της Ιαπωνίας και της Κορέας από τους κ.κ. Καραπέτσα Αθανάσιο, Γενικό Σύμβουλο Α’ ΟΕΥ Πρεσβείας Ελλάδας στο Τόκυο και Κωνσταντίνο Δίκαρο, Σύμβουλο ΟΕΥ Α’  Πρεσβείας Ελλάδος στη Σεούλ αντίστοιχα.

Στην τοποθέτησή του, o κ. Νικολούτσος τόνισε τις σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές που γεννά για τον οινοποιητικό κλάδο της περιοχής της Ηλείας το εν λόγω πρόγραμμα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα των οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ, που συνιστούν αγαθά με ταυτοποιήσιμα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση κι αποφέρουν, κατά συνέπεια, μεγαλύτερα οικονομικά οφέλη  στον παραγωγό / μεταποιητή.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας υπογράμμισε τις εξαιρετικές ευκαιρίες δικτύωσης και αύξησης της εξαγωγικής τους βάσης, που σηματοδοτεί για τις πέντε επιλεχθείσες πιστοποιημένες οινοποιητικές επιχειρήσεις της Ηλείας, η συμμετοχή τους στις δράσεις του προγράμματος, απόρροια και κατάκτηση των εξαιρετικών ποιοτικών χαρακτηριστικών των παραγόμενων προϊόντων τους.

Τέλος, ο κ. Νικολούτσος δεσμεύτηκε πως το Επιμελητήριο Ηλείας θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια ενίσχυσης των επιτηδευματιών και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων της Ηλείας, αναλαμβάνοντας διαρκώς πρωτοβουλίες για την ανάδειξη της προστιθέμενης αξίας των Ηλειακών προϊόντων, αλλά κι επιδιώκοντας στοχευμένες συνεργασίες με τοπικούς, περιφερειακούς και διεθνείς  φορείς κι οργανισμούς, με στόχο την επιδίωξη αμοιβαίων αναπτυξιακών ευκαιριών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος