FOLLOW US: facebook twitter

Summer Camp 2021 στο Μουσείο Αρχιμήδη!

Ημερομηνία: 27-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Το Μουσείο Αρχιμήδη προσκαλεί τους μικρούς του «εφευρέτες» σε μια συναρπαστική κατασκήνωση γεμάτη παιχνίδι, τεχνολογία, γνώση και μοναδικές εκπλήξεις!

Το Μουσείο Αρχιμήδη στην Αρχαία Ολυμπία – παράρτημα του Μουσείου Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας –  προσκαλεί τους μικρούς του «εφευρέτες» στην πιο δροσερή και πρωτότυπη καλοκαιρινή κατασκήνωση! Γνωρίστε τους εμβληματικούς εφευρέτες της αρχαιότητας μέσα από τη μοναδική Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία! Ο Αρχιμήδης, ο Πυθαγόρας, ο Κτησίβιος, ο Φίλων, ο Ήρων θα μας αποκαλύψουν όλα τους τα μυστικά σε ένα μοναδικό ταξίδι στο παρελθόν!

Παίζοντας και διασκεδάζοντας με απόλυτη ασφάλεια, παιδιά από πέντε έως δώδεκα ετών μπορούν να συμμετάσχουν στο πρωτότυπο summer camp του Μουσείου Αρχιμήδη.

Μας περιμένουν: Συναρπαστικές εξερευνήσεις στις εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων, πρωτότυπες καλοκαιρινές δραστηριότητες με τις «έξυπνες» μουσειοσκευές του Μουσείου και περιπλανήσεις σε οργανωμένες δραστηριότητες στη μαγευτική φύση της Αρχαίας Ολυμπίας. Μάθηση και διασκέδαση γίνονται ένα!

Το φετινό summer camp υλοποιείται σε 2 δεκαήμερα με 2 διαφορετικές θεματικές ανά εβδομάδα.

Α’ Θεματική Εβδομάδα – «Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία»:

Ημέρα 1η: «Φύση και Επιστήμη»

Νερό και αέρας, πόσο φίλοι άραγε είναι και τι σχέση μπορεί να έχουν με την τεχνολογία; Ο Φίλων, ο Ήρων και ο Πυθαγόρας βοηθοί μας στο να ανακαλύψουμε νέους τρόπους για να αξιοποιήσουμε ευρηματικά τα στοιχεία της φύσης. Ένα παιχνίδι γνωριμίας με τον φυσικό κόσμο και τον διπλανό μας. Με άξονα τη συνεργασία και οδηγό τη φαντασία θα δημιουργήσουμε εφευρέσεις που ποτέ δεν θα πιστεύαμε ότι  θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε!

Ημέρα 2η: «Αθλητικές περιπέτειες»

Ποια και πόσα αθλήματα γνωρίζεις; Σε ποιες χώρες τα συναντάμε; Άραγε πολλά από αυτά υπήρχαν στην αρχαία Ελλάδα; Είσαι έτοιμος να ανακαλύψεις την αλήθεια αλλά και τη σημασία του αθλητισμού στην αρχαιότητα; Πολλά τα αθλήματα για να επιλέξουμε, πολλοί και οι εφευρέτες που θα μας βοηθήσουν να βρούμε αυτό που μας ταιριάζει!

Ημέρα 3η: «Πολεμικοί ανταποκριτές»

Γινόμαστε μικροί δημοσιογράφοι και ετοιμαζόμαστε για την πρώτη μας ζωντανή αναμετάδοση! Άραγε τι συμβαίνει στην αντίπαλη πλευρά; Μήπως ο εχθρός κερδίζει έδαφος; Επιστρατεύουμε τις γνώσεις και τη φαντασία μας για να συντάξουμε ένα «έξυπνο μήνυμα» με τη βοήθεια της κρυπτογραφίας για να ενημερώσουμε τους συμμάχους μας. Αρχαιότητα και Επανάσταση μάς δίνουν τα φώτα τους! Έτοιμοι; «Γράφουμε!»

Ημέρα 4η: «Ναυμαχία»

Η περιπέτειά μας κορυφώνεται! Βρισκόμαστε ξανά στη θάλασσα. Τι είναι η ξυλοναυπηγική και η ναυτική τεχνολογία; Από το μονόξυλο μέχρι την τριήρη και από το μπρίκι μέχρι τα πλοία του ναυτικού Αγώνα του 1821, αλλά και από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας μέχρι τη ναυμαχία του Ναβαρίνου. Η Αρχαιότητα και η Ελληνική Επανάσταση μάς αφηγούνται ιστορίες ανδρείας και μας βοηθούν να κατασκευάσουμε το «όπλο της ειρήνης»!

Ημέρα 5η: «ΝΕΟΝ ζωγράφοι»

Ένας «ζωντανός» πίνακας που φωσφορίζει στο σκοτάδι! Γίνεται; Έμπνευση και φαντασία με τη βοήθεια της φυσικής οδηγούν το πινέλο μας και ηλεκτρίζουν την καλλιτεχνική πλευρά των μικρών μας εφευρετών. Μη χάνεις χρόνο! Διάλεξε τα χρώματά σου, πιάσε το πινέλο σου…. και ξεκινάμε!

Β’ Θεματική Εβδομάδα «Ας γνωρίσουμε τον Αρχιμήδη»:

Ημέρα 6η: «20+1 βυθισμένα γρανάζια»

Η αποστολή μας μόλις ξεκίνησε! Βουτάμε στο βυθό της θάλασσας για να ανακαλύψουμε τον πιο πολύτιμο τεχνολογικό θησαυρό. Άραγε θα βρούμε όλα τα κομμάτια του Μηχανισμού των Αντικυθήρων; Θα καταφέρουμε να φτιάξουμε τον πρώτο υπολογιστή της ιστορίας; Προσοχή στα γρανάζια! Κρύβουν πολλά μυστικά! Οι πρωτεργάτες του Μηχανισμού και της Επανάστασης μας συστήνονται μέσα από τα επιτεύγματά τους!

Ημέρα 7η: «Εφευρετικές δουλειές»

Οι εφευρέσεις των Αρχαίων Ελλήνων είναι αμέτρητες! Περισσότερα από 100 τεχνολογικά επινοήματα μας περιμένουν! Άραγε θα καταφέρουμε να ανακαλύψουμε τα μυστικά της λειτουργίας τους; Ας ξεκινήσουμε, ακονίζοντας το μυαλό μας με το οστομάχιο του Αρχιμήδη. Υπάρχει καλύτερη προπόνηση από τα παιχνίδια στρατηγικής;

Ημέρα 8η: «Κρουαζιέρα στην Αρχαία Ελλάδα»

Τι σχέση μπορεί να έχει ο Αρχιμήδης με το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στην ιστορία; Σαλπάρουμε με ασφάλεια για να επισκεφθούμε τους σημαντικότερους σταθμούς της αρχαιότητας με το πιο αξιόπλοο πλοίο που θα μας προσφέρει ό,τι βάλει ο νους μας! Έτοιμοι για αναχώρηση;

Ημέρα 9η: «Εύρηκα-Εύρηκα»

Πώς ανακάλυψε ο Αρχιμήδης ότι ο βασιλιάς των Συρακουσών έπεσε θύμα απάτης και δεν παρέλαβε το χρυσό στέμμα που είχε παραγγείλει; Σε τι χρησίμευσε στον μεγάλο εφευρέτη η προσωπική του μπανιέρα για αυτήν την ανακάλυψη; Ας ανακαλύψουμε τους νόμους της φυσικής με το δικό μας στέμμα!

Ημέρα 10η: «Συμπόσιο»

Ώρα για τη μεγάλη γιορτή! Επιστροφή στις τεχνολογίες αιχμής της αρχαιότητας! Ένα ρομπότ  από το παρελθόν θα μας σερβίρει αυτόματα τον χυμό της αρεσκείας μας και το ποτήρι μας δε θα χάσει ούτε στάλα! Μια ευφυής οινοχόη ακούει το παράγγελμά μας, η ύδραυλις του Κτησιβίου παίζει το αρχαιότερο πλήρως σωζόμενο τραγούδι σε μια μελωδία που θα ταξιδέψει πίσω στο χρόνο, ενώ ένα κινητό θέατρο περνά μπροστά από τα μάτια μας. Μπορείτε να φανταστείτε τι άλλο θα συμβεί;

Ημερομηνίες:

Α’ Δεκαήμερο: 28/6 – 9/7/2021

Β’ Δεκαήμερο: 12 – 23/7/2021

Ημερήσιο πρόγραμμα:

08:30 – 09:00 Άφιξη στο Μουσείο Αρχιμήδη

09:00 – 13:00 Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες

13:00 – 13:30 Κολατσιό

13:30 – 14:45 Πρόγραμμα οργανωμένων δραστηριοτήτων στις ομάδες

14:45 – 15:00 Αναχώρηση

Κόστος προγράμματος

  • 120 ευρώ/δεκαήμερο πρόγραμμα
  • 70 ευρώ/πενθήμερο πρόγραμμα
  • Έκπτωση 50 % στο δεύτερο παιδί της οικογένειας.
  • Έκπτωση 10% για κάθε επιπλέον του ενός δεκαημέρου.

Γενικές πληροφορίες και κρατήσεις

  • Η έγκαιρη κράτηση θέσεων είναι απαραίτητη, καθώς τα τμήματα είναι ολιγομελή.
  • Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων ανά πρόγραμμα: 10 άτομα.
  • Το summer camp απευθύνεται σε παιδιά από 5 έως 12 ετών.
  • Το Summer Camp πραγματοποιείται στο «Μουσείο Αρχιμήδη», Πραξιτέλη Κονδύλη 9, Αρχαία Ολυμπία.
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας για πληροφορίες και κρατήσεις: 6931831530.
  • Email επικοινωνίας: infokotsanas@gmail.com
  • Το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, με πρωταρχικό μέλημά του την υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών, τηρεί όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας που υπαγορεύουν οι αρμόδιοι φορείς.

Μουσείο Αρχιμήδη

Πραξιτέλη Κονδύλη 9, Αρχαία Ολυμπία

T.: (+30) 6931 831 530

Ε: infokotsanas@gmail.com

archimedesmuseum.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος