FOLLOW US: facebook twitter

«Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα»: Στόχος η ανάπτυξη του δήμου Ζαχάρως μέσα από καινοτόμες δράσεις

Ημερομηνία: 21-05-2021 | Συντάκτης:
Συνεδρίασαν  στη Ζαχάρω τα μέλη του Δικτύου «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα»

Τα σχέδια δράσης για τα μελλοντικά έργα υποδομών  και ανάπτυξης  σε όλους τους τομείς για τον  δήμο Ζαχάρως συζήτησαν και παρουσίασαν την Τετάρτη το απόγευμα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της Ζαχάρως η οποία ήταν και διαδικτυακή, τα μέλη του δικτύου : «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα».

Το δίκτυο «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα», ΣΕΑΔΕ, αποτελεί μια άτυπη ανοιχτή δικτύωση των κυριοτέρων θεσμικών φορέων της Δυτικής Ελλάδας που συγκροτούν το σύστημα καινοτομίας με κοινό στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας διαμέσου της ενίσχυσης των αρχών του SBA.

Το Δίκτυο είναι μη κερδοσκοπικό συλλογικό σχήμα και συστάθηκε στο πλαίσιο της υλοποίησης του Σχεδιασμού «Ευρωπαϊκή Επιχειρηματική Περιφέρεια 2017» (European Entrepreneurial Region 2017 – EER 2017) και βραβεύτηκε από τα BRAVO AWARDS για την επιχειρηματικότητα το 2018.

Βασικοί ομιλητές της παρουσίασης στην Ζαχάρω,  ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  κ. Φωκίων Ζαΐμης, ο οικοδεσπότης και δήμαρχος Ζαχάρως κ. Κώστας Αλεξανδρόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης αγροτικής ανάπτυξης της κ. Θόδωρος Βασιλόπουλος.

Όπως εξήγησε ο κ. Ζαίμης, στόχος των μελών του Δικτύου είναι να μην κάνουν συσκέψεις μόνο στην Πάτρα αλλά να επισκέπτονται και όλους νομούς και πόλεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για να βοηθήσουν μέσα από έναν καινοτόμο σχεδιασμό να αναπτυχθούν όλοι οι δήμοι με έργα και δράσεις που μπορούν να βελτιώσουν ακόμα και να αλλάξουν ριζικά την φυσιογνωμία, την οικονομική κατάσταση  και το επίπεδο των δήμων σε όλους τους νομούς με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

Από την πλευρά του ο κ. Αλεξανδρόπουλος τόνισε ότι έγινε ένας πολύ δημιουργικός διάλογος και αναφέρθηκε στην υπάρχουσα κατάσταση στο δήμο Ζαχάρως αλλά και στα μεγάλα εργα που πρόκειται να ξεκινήσουν στο δήμο όπως ο Βιολογικός καθαρισμός, η  σύνδεση με τον Επικούριο Απόλλωνα,  τα σχέδια για την τουριστική ανάπτυξη του δήμου και  την αξιοποίηση του Καϊάφα με την αναβίωση του μνημονίου με την ΕΤΑΔ, για το Παρά Θιν Αλός, έργα που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του δήμου αλλά και στην βελτίωσης της καθημερινότητες των δημοτών. ¨Ήταν μια πολύ εποικοδομητική και δημιουργική συζήτηση και ελπίζουμε να έχουμε και άλλες τέτοιες στο μέλλον για να οδηγήσουμε τον δήμο Ζαχάρως και όλο το παραλιακό μέτωπο  σε μια αναπτυξιακή πορεία κάνοντας χρήση όλων των απαραίτητα εργαλείων».

Την δημιουργία  Εθνικής Σχολής Ελαιοκομίας με έδρα τη  Ζαχάρω όπου μπορούν να εκπαιδεύονται στο αντικείμενο αγρότες όχι μόνο από την περιοχή αλλά από όλη την Ελλάδα, πρότεινε μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλόπουλος τονιζοντας ότι πρέπει  ακόμα να ενισχυθεί ο αγροτουρισμός και να μπορούν να προσφέρουν στους τουριστες τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής όπως το ελαιόλαδο που είναι η ναυαρχίδα των τοπικών προϊόντων μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος