FOLLOW US: facebook twitter

Συμφωνία Κοροίβου-Δελέγκου-Κ. Δελέγκος: «Θα πορευτούμε με το ίδιο πλάνο»

Ημερομηνία: 03-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Του Κώστα Πλιάγκου

Ο Κώστας Δελέγκος θα συνεχίσει στον Κόροιβο και τη νέα σεζόν, όπως αποκαλύπτει σε δηλώσεις του στην «Πρωινή». Ο 37χρονος προπονητής, με καταγωγή από την Αχαΐα αλλά και την Ηλεία, είχε αναλάβει τον Κόροιβο στις 20 Ιουλίου 2020 και την φετινή σεζόν, λόγω του πολύμηνου lockdown και την απόφαση του συλλόγου να μην συνεχίσει το πρωτάθλημα της Α2, λόγω των πολύ δύσκολων συνθηκών και την άρνηση της Πολιτείας να ενισχύσει τις ομάδες, δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το πλάνο που είχε καταρτίσει με τους διοικούντες. Ο Κώστας Δελέγκος, ένας προπονητής που δουλεύει πολύ, μίλησε χθες στην «Πρωινή» για το νέο ξεκίνημα με τον Κόροιβο, αρχής γενομένης από το προπονητικό πρόγραμμα του ενός μήνα που ξεκίνησε την Δευτέρα: «Ξεκινήσαμε προχθές και για ένα μήνα θα κάνουμε συντήρηση, τακτική αλλά και δοκιμές παικτών. Θέλουμε τα παιδιά που έχουμε να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση ενόψει της νέας σεζόν, θα δοκιμάσουμε παιδιά από την περιοχή και θα έρθουν να δοκιμάσουμε και κάποια παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα, ώστε να επιλέξουμε κάποια για τη νέα σεζόν», δήλωσε αρχικά.

«Θα πορευτούμε με το ίδιο πλάνο»

Για το αν υπάρχει ήδη συμφωνία με τον Κόροιβο ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Α2 και ποιο θα είναι το πλάνο της νέας σεζόν, μας είπε: «Ναι, έχουμε συμφωνήσει προφορικά και απομένει το τυπικό κομμάτι. Πάνω κάτω θα πορευτούμε με το ίδιο πλάνο, δεν αλλάζει κάτι. Κύριο μέλημα της ομάδας είναι πρώτα η οικονομική εξυγίανση, γι’ αυτό δεν μπορούμε να ξεφύγουμε στα οικονομικά και η λογική δεν θα αλλάξει. Θα έχουμε πάλι νεαρούς-ταλαντούχους παίκτες με λίγα έμπειρα παιδιά να μας βοηθήσουν να σταθούμε στην κατηγορία και να προσπαθήσουμε να έχουμε και κάποια παιδιά από την περιοχή, ώστε να φτιάξουμε έναν κορμό. Γι’ αυτό ξεκινάμε από τώρα και δοκιμάζουμε παιδιά από την γύρω περιοχή, ούτως ώστε να μην μπαίνουμε στη διαδικασία κάθε χρόνο να ψάχνουμε 12 καινούριους παίκτες».

Στην ερώτησή μας αν θεωρεί ότι η νέα σεζόν θα είναι δύσκολη για τον Κόροιβο όσο δύσκολη φάνηκε και η φετινή στα λίγα παιχνίδια που έδωσε η ομάδα, απάντησε πως ο Κόροιβος δεν θα είχε πρόβλημα να μείνει στην κατηγορία: «Καταρχάς δεν μπορούμε να πούμε πολλά για τη φετινή σεζόν, διότι το δείγμα είναι πολύ μικρό. Εμείς ξεκινήσαμε αργά, ξέραμε ότι για τον πρώτο ένα-ενάμιση μήνα του πρωταθλήματος, θα έχουμε δυσκολίες στα παιχνίδια, διότι δεν είχαμε δουλέψει ουσιαστικά τίποτα. Γι’ αυτό και τώρα ξεκινάμε από τόσο νωρίς, ώστε να μην έχουμε αυτό το πρόβλημα. Πάντως, αν και δεν έχει ουσία να το συζητάμε, δεν νομίζω να είχε πρόβλημα ο Κόροιβος, διότι είδα τη συνέχεια των ομάδων, απλά θα μας έπαιρνε λίγος χρόνος παραπάνω να βρούμε τα πατήματά μας. Οι πιο σημαντικοί μας παίκτες είχαν έρθει τελευταία στιγμή, δεν είχαν κάνει προετοιμασία με την ομάδα και αυτό είναι δύσκολο. Όσο για τη νέα σεζόν, είναι ακόμα πολύ νωρίς, δεν ξέρουμε τι θα προκύψει, δεν ξέρουμε ποια θα είναι τα οικονομικά δεδομένα, διότι πολλά ακούγονται, ότι θα υπάρξει κάποια οικονομική ενίσχυση των ομάδων, αν θα υπάρχει κόσμος στα γήπεδα… Όλα αυτά είναι σημαντικοί παράγοντες… Έτσι κι αλλιώς, η Α2 είναι ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, θεωρώ δεδομένο πως θα υπάρχουν αρκετές ομάδες που θα θέλουν να ανέβουν, με το δέλεαρ που υπάρχει για τα χρήματα από το στοίχημα. Εμείς, ξεκινάμε από τόσο νωρίς, ώστε να προσπαθήσουμε να μην έχουμε τις δυσκολίες που είχαμε πέρυσι. Να μην φτάσουμε τον Σεπτέμβρη να προσπαθούμε να φτιάξουμε ομάδα, να είναι έτοιμη όταν ξεκινήσουμε με το καλό προετοιμασία».

«Μεγάλα φαβορί Ολυμπιακός και Απόλλωνας»

Τέλος, ρωτήσαμε τον Κώστα Δελέγκο για την φετινή Α2 και αν ο Ολυμπιακός και ο Απόλλωνας, μετά και την ολοκλήρωση του Α΄ Γύρου, είναι τα αδιαφιλονίκητα φαβορί για την άνοδο στην Basket League: «Νομίζω, ναι. Δεν θα πω όμως μετά την ολοκλήρωση του Α΄ Γύρου, αλλά μετά την διακοπή είναι ξεκάθαρο πως οι δύο αυτές ομάδες είναι ένα βήμα μπροστά από τις άλλες και κυρίως αθλητικά. Νομίζω αυτές οι δύο θα είναι που θα ανέβουν κατηγορία, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Αφήνω μια πολύ μικρή επιφύλαξη μήπως ξεπεταχτεί κάποιος άλλος, με την έννοια ότι περνάει ο καιρός και δένουν λίγο περισσότερο οι ομάδες. Αλλά νομίζω πως όλες οι ομάδες εμφανίστηκαν ασύνδετες μετά την διακοπή, όπως ήταν λογικό. Ο Απόλλωνας και ο Ολυμπιακός ήταν δύο ομάδες που δεν σταμάτησαν να προπονούνται, αυτό φαίνεται στα παιχνίδια και είναι τα δύο μεγάλα φαβορί. Τώρα, ποιος θα ανέβει πρώτος-δεύτερος, δεν γνωρίζω, δεν βλέπω, όμως, εύκολα κάποια άλλη ομάδα να σπάει αυτό το δίπολο. Γενικά αυτή η διαδικασία που αποφασίστηκε, εντάξει βοήθησε κάποια παιδιά να πάρουν κάποιους αγώνες, αλλά δεν ήταν μια φυσιολογική διαδικασία, οι περισσότερες ομάδες είχαν πολλά προβλήματα, τραυματισμούς, δεν υπήρχε κίνητρο για πολλούς, πέρα από τις ομάδες που πήγαιναν για άνοδο. Νομίζω πως αυτές οι δύο ομάδες θα είναι που θα ανέβουν κατηγορία».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος