FOLLOW US: facebook twitter

«Σύμφωνη γνώμη» για να ξεμπλοκάρει η χερσαία ζώνη με πλειοψηφική απόφαση του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου

Ημερομηνία: 30-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Εκτάκτως συνεδρίασε χθες το πρωί διά περιφοράς το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, προκειμένου να λάβει απόφαση για την παροχή εκ νέου σύμφωνης γνώμης προς το υπουργείο Ναυτιλίας σχετικά με την ανάπλαση της χερσαία ζώνης στο λιμάνι του Κατακόλου.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο δήμαρχος Πύργου και πρόεδρος του Ταμείου, Τάκης Αντωνακόπουλος,  για να εκδοθεί η απόφαση εκτέλεσης του έργου από τον γγ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου , Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου, έχουν υποβληθεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να δοθεί σύμφωνη γνώμη βάση του άρθρου 18 του Ν.2971/2001 για το έργο από το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

«Με δεδομένο ότι το κτίριο Schengen αποτελεί τμήμα μόνο του φυσικού αντικειμένου του συνολικού έργου, για την υλοποίηση του οποίου έχει ήδη υπογραφεί η από 13-10-2020 Σύμβαση με ιδιαίτερα ασφυκτική προθεσμία περαίωσης (13-10-2022), και προς το σκοπό να μην επιβαρυνθεί με περισσότερη καθυστέρηση η έναρξη εργασιών και η πορεία υλοποίησης του έργου, παρακαλούμε όπως μας χορηγήσετε σύμφωνη γνώμη καταρχήν για την κατασκευή του συνόλου του υπόψη έργου εκτός του κτιρίου Schengen, καθότι αυτό το κτίριο αποτελεί μια ανεξάρτητη και αυτοτελή δομική κατασκευή. Όσον αφορά το κτίριο Schengen, θα ζητηθεί εκ νέου η παροχή σύμφωνης γνώμης σας σε μεταγενέστερο χρόνο και αφού θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αναπροσαρμογής της μελέτης σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/2226 για την υλοποίηση του συστήματος εισόδου-εξόδου (ΣΕΕ) στα θαλάσσια Συνοριακά Σημεία Διέλευσης, διαδικασία την οποία έχουμε ήδη ξεκινήσει», ανέφερε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Η πρόταση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς ο δημοτικός σύμβουλος και τακτικό μέλος του ΔΣ, Στάθης Καννής, δήλωσε «λευκό» τηλεφωνικά διότι δεν έχει πλήρη ενημέρωση επι του θέματος της ημερήσιας διάταξης. Ο λιμενάρχης Κατακόλου και επίσης τακτικό μέλος του ΔΣ, Δημήτρης Παπαηλιού, δήλωσε «ναι» τηλεφωνικά με την επιφύλαξη αντίστοιχης τροποποίησης του σχετικού προϋπολογισμού του έργου σε σχέση με το κτίριο Schengen. Τα υπόλοιπα μέλη τα οποία συμμετείχαν στη συνεδρίαση δήλωσαν τηλεφωνικά ότι ψηφίζουν «ΝΑΙ» στην πρόταση του Προέδρου.

Η ανάπλαση της χερσαίας ζώνης περιλαμβάνει την κατασκευή τριών νέων κτιρίων, δηλαδή κτίριο υποδοχής επιβατών στη θέση του πρώην τουριστικού περιπτέρου, σε δύο στάθμες συνολικής επιφάνειας 1.310,07m2, κτίριο Schengen με χρήση γραφείου ελέγχου επιβατών κρουαζιέρας και αποσκευών, σε δύο στάθμες συνολικής επιφάνειας 774,25m2, και κτίριο εκθέσεων – πολιτισμού το οποίο αποτελεί μετατροπή και επαναχρησιμοποίηση του κτιρίου πρώην αποθηκών σταφίδας με προσθήκη ενός ομοίου, συνολικής επιφάνειας 785,99m2, καθώς και ανάπλαση της χερσαίας ζώνης Δ’ Λιμένα Κατακόλου η οποία περιλαμβάνει επιστρώσεις με βιομηχανικά δάπεδα, ασφαλτοστρώσεις, διαμορφώσεις δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, χώροι στάθμευσης, έργα πρασίνου και ηλεκτροφωτισμό περιβάλλοντα χώρου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος