FOLLOW US: facebook twitter

Ανακοίνωση από το Σύλλογο Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ηλείας: “Μένουμε ανοιχτά και τηρούμε όλα τα μέτρα προφύλαξης”

Ημερομηνία: 20-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα
katastima-agroefodia1

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Ηλείας με ανακοίνωση του προς τα  μέλη του, μιλά για τους λογους εξαίρεσης των καταστημάτων πώλησης φυτοπροστατευτικών προϊόντων, τονίζοντας ότι ήταν μια σωστή απόφαση, ενώ ζητά απ’ όλους την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας.,

“Όπως γνωρίζετε τα καταστήματα πώλησης φυτοπροστατευτικών προϊόντων εξαιρέθηκαν από το υποχρεωτικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων, διότι όπως αναφέρει και το σχετικό δελτίο τύπου του ΥΠΑΑΤ «ο λόγος εξαιρέσεως των ανωτέρω από την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων είναι ότι αυτά καλύπτουν τις καλλιεργητικές και παραγωγικές ανάγκες των παραγωγών της χώρας μας».

Η απόφαση αυτή επετεύχθη βέβαια και κατόπιν της επιχειρηματολογίας της πανελλήνιας ομοσπονδίας συλλόγων γεωπόνων ελευθέρων επαγγελματιών (ΠΟΣΕΓ) της οποίας και ο σύλλογός μας αποτελεί μέλος.

Θεωρούμε ότι την απόφαση αυτή σωστή, διότι ενδεχόμενο κλείσιμο των καταστημάτων μας θα δημιουργούσε πάρα πολλά προβλήματα στην ήδη δοκιμαζόμενη αγροτική οικονομία της περιοχής μας αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει σε καμία περίπτωση, ότι δεν πρέπει να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του ιού τόσο σε εμάς, στους εργαζόμενους μας και τις οικογένειες μας, όσο και στους φίλους παραγωγούς που προσέρχονται στα καταστήματά μας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την προληπτική απολύμανση των χώρων εργασίας μας, την καθημερινή απολύμανση των μηχανημάτων και σημείων που ερχόμαστε συχνά σε επαφή (POS, πόμολα κ.τ.λ.), να μην επιτρέπουμε την παραμονή περισσοτέρων του ενός πελατών στο χώρο του καταστήματος, ικανοποιητικός αερισμός του χώρου, απολυμαντικά χεριών στην είσοδο.

Στη σελίδα του ΕΟΔΥ (https://eody.gov.gr/) μπορούμε να βρούμε σημαντικές και χρήσιμες πληροφορίες για την ασφάλεια όλων μας. Μπορούμε να εκτυπώσουμε τις οδηγίες σε εμφανές σημείο του καταστήματός για την καλύτερη ενημέρωση και όσων προσέρχονται στο κατάστημά μας.

Να ευχηθούμε κουράγιο και υπομονή σε όλους με την ελπίδα ότι και αυτή η δοκιμασία, με τη συνεισφορά όλων μας, να γίνει γρήγορα παρελθόν”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος