FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας: «Οι διοικούντες αντί να θωρακίσουν το Νοσοκομείο το έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού»

Ημερομηνία: 04-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Υγεία
Καταγγέλλουν την αν. Διοικήτρια για αυταρχισμό και εκδικητικότητα

Προβλήματα δίχως τέλος για την Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας καθώς όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Εργαζομένων η ετεροβαρής μέριμνα σε μεγάλο βαθμό για την λειτουργία μόνο του εμβολιαστικού κέντρου έχει καταστήσει ανενεργείς τις άλλες δραστηριότητες  του νοσοκομείου. “Η δυσχερής λειτουργία του τμήματος των επειγόντων, η προβληματική διαχείριση των ασθενών που επισκέπτονται το νοσοκομείο, η κατάρρευση  του Δικτύου Υπηρεσιών Υγείας Μαιών, και άλλα, συνθέτουν την εικόνα  του νοσοκομείου μας” τονίζουν με ανακοίνωση τους, επισημαίνοντας πως στην πιο κρίσιμη χρονική στιγμή της περιόδου, με τα κρούσματα κορονοϊού να επανέρχονται απειλητικά, σε ένα μέλλον αβέβαιο ενόψει τρίτου κύματος, οι διοικούντες αντί να θωρακίσουν το νοσοκομείο το έχουν αφήσει στο έλεος του θεού.. “Χαρακτηριστικό παράδειγμα την Κυριακή 31/1/2021 στο νοσοκομείο υπήρχε μόνο ένας γενικός ιατρός χωρίς κάλυψη βοηθού. Σε σοβαρό περιστατικό που χρειάστηκε να διακομίσει στο νοσοκομείο του Πύργου, η Νοσηλευτική μας Μονάδα έμεινε για όση ώρα απουσίαζε ο εφημερεύων χωρίς ιατρό. Η κατάσταση έχει  ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Υποστηρικτικές υπηρεσίες  όπως της φύλαξής δυσκολεύονται να καταρτίσουν ημερήσιο πρόγραμμα και οι εργαζόμενοι εκεί αναγκάζονται σε διπλοβάρδιες, εξαντλητικά ωράρια  χωρίς ανάπαυση και ρεπό”.

Ο Σύλλογος μάλιστα, καταγγέλλει την αναπληρώτρια Διοικήτρια, η οποία όπως λένε, όταν της έθεσαν τις σοβαρές αυτές καταγγελίες το μόνο που τους είπε ήταν ότι «ότι γίνονταν και επί προηγούμενων διοικήσεων…και ότι είναι σε διαβούλευση με τους αρμοδίους για επίλυση τους». “Με λίγα λογία  μας εμπαίζει!… Αποδεδειγμένα πια, μετά  από ένα χρόνο θητείας της,  αποδεικνύετε πολύ κατώτερη των περιστάσεων, έχει οδηγήσει την νοσηλευτική μας μονάδα σε κατάρρευση, το προσωπικό σε  απόγνωση και διωγμό. Με πρακτικές που θυμίζουν σκοτεινές εποχές, διοικεί με αυταρχισμό και εκδικητικότητα. Οποίος υπάλληλος τολμήσει να αμφισβητήσει τις οδηγίες της κινδυνεύει με πειθαρχικές διώξεις και επακόλουθα.. Είναι γνωστές οι οδηγίες «περί ευπρεπώς ενδεδυμένων εργαζομένων»…Αντιμετωπίζει με εμπάθεια και απαξίωση, το νόμιμα εκλεγμένο σωματείο και προσβάλει με την προκλητική στάση της, τους εργαζομένους και τους εκπροσώπους τους. Αυτή τη φορά αντί να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα του νοσοκομείου, ασχολείται με τις «πίτες» και βάζει διαχωρισμούς. Είθισται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες η εκάστοτε διοίκηση σε συνεννόηση με το σωματείο να ρυθμίζουν την διαδικασία για το  έθιμο της «κοπής της πίτας». Σε  κλίμα συναίνεσης  να γίνεται ένας απολογισμός πεπραγμένων, εξαγγελίες στόχων και προοπτική για το μέλλον. και η κάθε διοίκηση  συνήθιζε να ανταμείβει τους εργαζομένους με επιπλέων ρεπό. Χαρακτηριστικά  ο προηγούμενος διοικητής έδωσε ως δώρο στους εργαζομένους «4 ρεπό» και υπήρχε πάντα  μια εορταστική και ελπιδοφόρα διάθεση για το προσωπικό.  Εφέτος χωρίς να μπει στον κόπο να μας ενημερώσει, διέταξε την απαγόρευση οποιασδήποτε διαδικασίας και ψυχρά εντέλει τους εργαζόμενους να περάσουν από την κουζίνα του νοσοκομείου να πάρουν ένα  ξερό κομμάτι πίτα…”.

Και καταλήγουν: “Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν,  ότι οι  συνθήκες περιορισμού συναθροίσεων που επιβάλουν οι υγειονομικές αρχές, εργαλειοποιήθηκαν αυτή την φορά  για τον εξής λόγο : Nα μην ακουστούν τα «..κατορθώματα» της διοίκησης, τα προβλήματα του νοσοκομείου και βρεθούν οι υπεύθυνοι σε δύσκολη θέση  να δώσουν εξηγήσεις σε ένα ανοιχτό ακροατήριο. Επίσης,  να μην ακουστούν προοπτικές και σκέψεις για το μέλλον, αφού έχουν προδικάσει την τύχη του νοσοκομείου. Η κυρία  διοικήτρια  έχει «αλλεργία στην κριτική» είναι εριστική  απέναντι στους εργαζόμενους και εκδηλώνει  περιφρόνηση για το σωματείο, την ιστορία του και τους αγώνες  του. Εμείς  σε αυτό τον κατήφορο δεν θα την ακολουθήσουμε. Με αίσθημα ευθύνης και τηρώντας μέτρα προστασίας αντιπροτείνουμε μια λιτή  διαδικασία σε ανοιχτό χώρο, χωρίς συνωστισμό για το καλό του νοσοκομείου,  να ευλογήσει ο ιερέας την πίτα μας, να πούμε δυο θερμά λόγια, να τιμήσουμε όσους εργάστηκαν όλο αυτό το χρόνο σε δύσκολες και εύκολες συνθήκες, να δώσουμε  ελπίδα, αγάπη, θάρρος και αλληλεγγύη σε όσους φοβούνται, σε όσους περνούν δύσκολα. Να ευχηθούμε να  βγούμε οριστικά από αυτό τον εφιάλτη. Αυτό έχει σημασία και αυτό θα κάνουμε”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος