FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου: H «Παθολογική Αδυναμία» του Γ.Ν. Ηλείας

Ημερομηνία: 20-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία
-Πρόταση για Πανηλειακό συλλαλητήριο έξω από το Υπ. Υγείας

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Συλλόγου Εργαζομένων, της Διοίκησης του Γ.Ν. Ηλείας και της πρόσφατης επιστολής διαμαρτυρίας πολίτη που δημοσιεύθηκε σε τοπική εφημερίδα και αφορούσε τη κατάσταση στο νοσοκομείο Πύργου, αισθανόμαστε την υποχρέωση να παρέμβουμε για μια ακόμη φορά στο δημόσιο διάλογο για να ενημερώσουμε τον Ηλειακό λαό, να προειδοποιήσουμε για την επικινδυνότητα της υποστελέχωσης  και να διαφυλάξουμε το πολύτιμο αγαθό της υγείας στο Νομό μας.

Το πρόβλημα της παθολογικής κλινικής είναι γνωστό εδώ και μήνες. Παρά τις προσπάθειες της διοίκησης του νοσοκομείου να ενισχυθεί η παθολογική κλινική με ιατρούς λόγω της χρόνιας υποστελέχωσης της, αυτή δείχνει να μοιάζει με «καζάνι έτοιμο να εκραγεί». Το κέντρο του προβλήματος η πλέον κρίσιμη κλινική του Νοσοκομείου, η παθολογική, η οποία πλέον διαθέτει οργανικά δυο μόνιμες ειδικευμένες ιατρούς  αντί 7 ιατρών που προβλέπεται για την κάλυψη της, ενώ έχουν μετακινηθεί  δύο παθολόγοι από τη Ν.Μ. Αμαλιάδας (εδώ και πέντε μήνες). Η τραγική υποστελέχωση της έχει ως αποτέλεσμα, εν μέσω τουριστικής περιόδου όπου η πίεση και οι ανάγκες περίθαλψης και νοσηλείας διπλασιάζοντα, τα προβλήματα να έχουν γιγαντωθεί. Το γνωστό πρόβλημα της υποστελέχωσης (ιατρικής και νοσηλευτικής) της παθολογικής του Πύργου το γνωρίζουν πλέον όλοι οι Ηλείοι, το βλέπουν και το βιώνουν καθημερινά. Το έχουμε αναλύσει διεξοδικά. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού όμως και την απειλή διώξεων του εισαγγελέα, ιατροί και προσωπικό συνεχίζουν να προσφέρουν τα μέγιστα. Όμως αυτό πλέον δεν είναι αρκετό. Πλέον δε γνωρίζουμε αν θα έχουμε Παθολόγο στο Νομό καθημερινά. Φτάσαμε λοιπόν στο πάτο!

Η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι προσπάθησαν, έκαναν τα αδύνατα δυνατά. Η κατάσταση όμως μας υπερβαίνει. Απαιτούμε εδώ και τώρα άμεσες λύσεις για τη προστασία της δημόσιας υγείας στο Νομό. Οι γιατροί και το προσωπικό έβαλαν πλάτη. Η Διοίκηση ενημέρωσε την 6η Υπε και το Υπουργείο εγκαίρως και μάλιστα πολλές φορές. Κανένας όμως δεν μας απάντησε. Κανείς δεν δίνει λύσεις…

Απαιτούνται συνεπώς άλλου είδους λύσεις και πρωτοβουλίες.

Πολιτικές και Κοινωνικές!

Απαιτούμε λοιπόν:

Α) Την άμεση πλήρη μετακίνηση τουλάχιστον ενός Παθολόγου για την κάλυψη της Παθολογικής του Πύργου με εντολή και απόφαση του Υπ. Υγείας για κάλυψη των άμεσων αναγκών, σήμερα, όχι αύριο καθώς και την κάλυψη ολων των κενών οργανικών της θέσεων.

Β) Την άμεση στελέχωση της Παθολογικής της Ν.Μ. Αμαλιάδας με ιατρικό προσωπικό.

Γ) Την πλήρη στελέχωση όλων των δομών υγείας του Νομού και την κάλυψη των οργανικών θέσεων στα τρία Νοσοκομεία της Ηλείας ώστε να παρέχονται με ασφάλεια υπηρεσίες υγείας στου πολίτες και να μην συνωστίζονται στο νοσοκομείο του Πύργου περιμένοντας ώρες να εξεταστούν ή να νοσηλεύονται σε θαλάμους που από τετράκλινοι μετατράπηκαν σε εξάκλινοι!

Η σημερινή κατάσταση δεν αξίζει στους Ηλείους!

Είναι αδιανόητο λοιπόν οι 5 βουλευτές της Ηλείας (Πρώην και Νυν) να μην έχουν εκφράσει άποψη για το θέμα και να μην παίρνουν πρωτοβουλίες για την άμεση λύση του προβλήματος που γνωρίζουν εδώ και καιρό.

Όλοι τους μας έδωσαν ακάλυπτες επιταγές, όλοι τους πούλησαν φύκια και μεταξωτές κορδέλες τάζοντας τα πάντα στους πάντες. Αποτέλεσμα λοιπόν, να φτάσουμε στα σημερινά χάλια με τρία νοσοκομεία στα χαρτιά και με κανένα στη πράξη. Η «ναυαρχίδα» της Υγείας στην Ηλεία, να μην έχει παθολόγους για τον Αύγουστο, το νοσοκομείο Αμαλιάδας να μην έχει ούτε παθολογική κλινική ούτε ασθενείς σε αυτήν και το νοσοκομείο της Κρέστενας να φυτοζωεί περιμένοντας τη μετατροπή του σε μονάδα φροντίδας ασθενών με άνοια.

Όλοι προεκλογικά παρόντες στις υποσχέσεις και όλοι μετεκλογικά απόντες από τα προβλήματα και τις λύσεις για την υγεία στο Νομό.

Τους καλούμε λοιπόν να πάρουν άμεσα θέση και πρωτοβουλίες για να βγούμε από το σημερινό αδιέξοδο. Πρέπει επιτέλους ο Νομός να αποκτήσει την υγειονομική περίθαλψη που του αξίζει.

Είναι επίσης αδιανόητο τα σωματεία, η τοπική αυτοδιοίκηση και οι συλλογικοί φορείς του Πύργου και της Ηλείας γενικότερα, να μην απαιτούν και να μην παλεύουν για την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της παθολογικής του Πύργου καθώς και για την άμεση και πλήρη στελέχωση των τριών νοσοκομείων του Νομού.

Καλούμε για ύστατη φορά όλους τους ανωτέρω και επιτέλους τους Ηλείους πολίτες να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους και να πάρουν πρωτοβουλίες. Σε αντίθετη περίπτωση να μη διαμαρτύρεται κανείς για την κατάσταση, γιατί απλά θα έχουμε ότι μας αξίζει! Και αλίμονο μας όταν θα θρηνήσουμε θύματα εξαιτίας των ελλείψεων!

Ας αποδείξουν όλοι εμπράκτως το ενδιαφέρον τους για την υγεία των Ηλείων.

Ο σύλλογος των εργαζομένων της Ν.Μ. Πύργου, σε έκτακτη συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί θα προτείνει πανηλειακό συλλαλητήριο στην Αθήνα, στην έδρα του Υπ. Υγείας,  για την διεκδίκηση της ομαλής λειτουργίας του νοσοκομείου του Πύργου με τη κάλυψη όλων των οργανικών θέσεων ιατρικού αλλά και την εξασφάλιση της λειτουργίας όλων των νοσοκομείων του νομού. Επιπλέον διεκδικούμε :

-Αύξηση της χρηματοδότησης του νοσοκομείου μας

-Μονιμοποίηση των εκτάκτων συναδέλφων μας (επικουρικοί, κοινωφελής)

-Δωρεάν Δημόσια Υγεία- Πρόνοια για όλους- Πρόσβαση για όλους στην δημόσια Υγεία

Καλούμε όλους τους φορείς της Ηλείας να συμμετέχουν!

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, εδώ θα μετρηθούμε όλοι!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος