FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας: «Η συμμετοχή στον εμβολιασμό είναι συνειδητή πράξη και όχι απόφαση εκβιασμών και απειλών»

Ημερομηνία: 12-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία
-Συμμετέχει στην απεργία της ΠΟΕΔΗΝ                                                                                                             

Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων και της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο νοσοκομείο Αμαλιάδας καθώς και στην διοίκησης της 6ης ΥΠΕ, ο Σύλλογος Εργαζομένων του  Νοσοκομείου Αμαλιάδας αποφάσισε την συμμετοχή στην απεργία -αποχή που έχειεξαγγείλει η ΠΟΕΔΗΝ  από την επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του covid-19 και την συγκέντρωση στοιχείων.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει; «Οι λόγοι, για τους οποίους προκηρύσσεται η παρούσα απεργία – αποχή συνίστανται στο γεγονός, ότι α] η υποχρέωση επίδειξης ή προσκόμισης από τους εργαζομένους   πιστοποιητικού ή βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης παραβιάζει το ατομικό δικαίωμα περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων και δη ευαίσθητων δεδομένων υγείας των εργαζομένων.β] η επιβολή του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού, πέραν της προσβολής της αυτοδιάθεσης  των εργαζομένων, επισύρει την επιβολή της αναστολής των καθηκόντων των εργαζομένων, που δεν θα έχουν λάβει την πρώτη ή τη μονοδοσική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊούCOVID-19 μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2021 μέτρο που έχει το χαρακτήρα κύρωσης μέσω της στέρησης των βιοποριστικών μέσων των ιδίων και των οικογενειών τους.

Σημειώνεται, ότι η ως άνω αποχή των υπαλλήλων, που εκπροσωπούμε, από τη διαδικασία της υποχρεωτικής επίδειξης ή προσκόμισης πιστοποιητικού ή βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης, συνιστά απολύτως νόμιμη μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωριζόμενη ως μορφή απεργίας.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Γνωστοποιούμετα μέλη  του συλλόγου μας μας και την διοίκηση του Νοσοκομείου: ότι  μετά και την εξώδικη γνωστοποίηση  της ΠΟΕΔΗΝ  προς το Ελληνικό Δημόσιο  συμμετέχουμε στην απεργία αποχή από κάθε διαδικασία υποχρεωτικής επίδειξης ή προσκόμισης πιστοποιητικού ή βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης, συμπεριλαμβανομένης και της υποχρεώσεως των προϊσταμένων να ζητούν ή να ελέγχουν ή να συλλέγουν ή να καταχωρούν πιστοποιητικά νόσησης ή εμβολιασμού του προσωπικού, που υπάγεται στην αρμοδιότητα τουςκαι εν γένει από οποιαδήποτε διαδικασία, που αφορά στην εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 205 και 206 του ν. 4820/2021 του προσωπικού των χώρων της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας, παρέχοντας κατά τον τρόπο αυτό πλήρη κάλυψη στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων και εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου και αορίστου χρόνου, που απασχολούνται στον χώρο της Δημόσιας Υγείας και τους οποίους εκπροσωπούμε.

Η συμμετοχή στον εμβολιασμό πρέπει να είναι συνειδητή πράξηκαι όχι απόφαση εκβιασμών και απειλών.Καλούμε  ολους τους συνάδελφους , (εμβολιασμένους και μη)  να συμμετέχουν ενεργά και μαζικά στην Απεργία-Αποχή που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ. Δεν υποκύπτουμε στον εκβιασμό της επίδειξης ή κατάθεσης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης και συλλογής των εν λόγω πιστοποιητικών ή της συλλογής στοιχείων που αφορούν τον εμβολιασμό του προσωπικού. Καλούμε τους Προϊστάμενους και τα τμήματα συγκέντρωσης στοιχείων και λοιπών πληροφοριών    να μην ενδώσουν στους εκβιασμούς Διοικήσεων και Κυβέρνησης συμμετέχοντας στην Απεργία- Αποχή. Απέναντι στις απειλές για πειθαρχικές  διώξεις, απαντάμε ότι 2 φορές τα Δικαστήρια έχουν κρίνει Νόμιμη την Απεργία- Αποχή, δικαιώνοντας όσους συμμετείχαν. Δεν θα επιτρέψουμεσυνάδελφοι μας μέσα σε 22 ημέρες  να τεθούν σε αναστολήκαθηκόντων και  μισθού σε μια εποχή κρίσιμη εν μέσω πυρκαγιών και έξαρσης του 4ου κύματος πανδημίας. Όπλο μας η αλληλεγγύη ,η αλληλοϋποστήριξη και η ενότητα. Όχι σε εκβιαστικές πρακτικές , σε διαχωρισμούς συναδέλφων και στην  εκδίωξη υγειονομικών υπαλλήλων .Κλιμακώνουμε τον αγώνα απαιτώντας να πάρουν πίσω τις  επίμαχες διατάξεις  των άρθρων 205 και 206 του ν. 4820/2021

Μόνη λύση είναι η ενίσχυση του υποστελεχωμένου και διαλυμένου από τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης ,νοσοκομείου μας»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος