FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας: Διεκδικούν την αυτονόμηση του Νοσοκομείου από τη νέα ηγεσία του Υπ. Υγείας

Ημερομηνία: 19-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία
Γράφει η Κική Κολοβέρου

 

Λύσεις από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας θα επιδιώξει το Δ.Σ του Συλλόγου, όπως αποφάσισε στη διάρκεια της προχθεσινής του Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Ήλιδας Χρ. Χριστοδουλόπουλου αλλά και του προέδρου και του γενικού συμβούλου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχ. Γιαννάκου και Χρ. Σουγλερή αντίστοιχα.

Στόχος τους είναι να συναντηθούν και να ενημερώσουν τη νέα ηγεσία του Υπ. Υγείας για τα τεκταινόμενα και να ζητήσουν την αυτονόμηση –σήμερα είναι διασυνδεόμενο- του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και την επιστροφή όλου του προσωπικού που έχει μετακινηθεί προς το Νοσοκομείο Πύργου καθώς και τη γενικότερη ενίσχυση με προσωπικό όλων των Μονάδων της Ηλείας.

Επίσης αποφασίστηκε, η εκ νέου συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου το πρωί της Δευτέρας προκειμένου να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των προσπαθειών των βουλευτών της Ηλείας αναφορικά με το ραντεβού που επιδιώκουν στο Υπ. Υγείας.

Αρχικά ο Δήμαρχος Ήλιδας Χρ. Χριστοδουλόπουλος ξεκαθάρισε ότι δε θα επιτρέψουν το κλείσιμο του Νοσοκομείου και πως αν χρειαστεί θα καλέσουν σε γενικό ξεσηκωμό τους κατοίκους όλης της Βόρειας Ηλείας.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Σωκράτης Σωτηρόπουλος επισήμανε ότι δεν αιφνιδιάστηκαν από την απόφαση μετακίνησης των Παθολόγων υποστηρίζοντας ότι δεν θα ασχοληθούν με τον Πύργο καθώς αυτό που θέλουν και διεκδικούν είναι η αυτόνομη λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και η επιστροφή του προσωπικού που έχει μετακινηθεί στον Πύργο. «Ζητάμε λοιπόν μέσω των τοπικών βουλευτών, κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών παραγόντων ραντεβού με τη νέα ηγεσία του Υπ Υγείας, ούτως ώστε να διευκρινιστεί τι σκοπεύουν να κάνουν με το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας. Έχουμε πλάνο λειτουργίας, πέρα από τις μεμψιμοιρίες και τις εχθρότητες, σε συνεννόηση με όλες τις βαθμίδες, τα Κέντρα Υγείας, ούτως ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν τον Ηλείο πολίτη».

Παράλληλα έκανε αναφορά στην τεράστια όπως είπε ταλαιπωρία και αναμονή των ασθενών στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου Πύργου, υποστηρίζοντας πως ένα Νοσοκομείο δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών της Ηλείας. «Έχουμε τρία Νοσοκομεία και τα τρία Νοσοκομεία πρέπει να δουλέψουν για να μπορέσει ο κόσμος να έχει στοιχειώδεις υπηρεσίες υγείας».

Την στήριξη του, στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννάκος τονίζοντας ότι θα αγωνιστούν και για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου του Πύργου με προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού προκειμένου να μη λειτουργεί ανταγωνιστικά το ένα Νοσοκομείο με το άλλο ή να κλείνουν το ένα Νοσοκομείο και να λειτουργεί το άλλο.

Μετακίνηση Αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Πύργου στην Αμαλιάδα με απόφαση της Διοίκησης του Γ.Ν. Ηλείας

Τη μετακίνηση ενός Αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Πύργου προς το Νοσοκομείο Αμαλιάδας αποφάσισε εκτάκτως χθες η Διοίκησης του Γ.Ν. Ηλείας, μετά το κενό που παρουσιάστηκε. Σκοπός της κίνησης αυτής, είναι η κάλυψη του πρωινού ωραρίου αλλά και της σημερινής εφημερίας ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και των χειρουργείων που έχουν προγραμματιστεί.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος