FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας: Διεκδικούν παράταση συμβάσεων όλων των επικουρικών

Ημερομηνία: 29-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Την άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων του Υπουργείου Υγείας για την παράταση των συμβάσεων όλων των Επικουρικών έως 31/1/2021 ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας τονίζοντας ότι το επόμενο διάστημα, από αρχές Οκτώβρη έως Γενάρη 2021, λήγουν οι συμβάσεις Επικουρικού Προσωπικού (Διοικητικοί, Τεχνικοί, Βοηθητικό Προσωπικό κ. α ) ενώ για Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Τεχνολόγους Εργαστηρίων και Τραυματιοφορείς υπάρχει η παράταση “κοροϊδία” όπως τη χαρακτηρίζουν έως 31/12/2020. Ενώ, με την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων της 2Κ/19(ΔΕ-ΥΕ) σχεδόν όλοι οι ενδιαφερόμενοι από το νοσοκομείο Αμαλιάδας , φαίνεται να μένουν απέξω.

“Για όλους τους συναδέλφους αυτούς, που κάποιοι εργάζονται πάνω από 6 χρόνια στα Νοσοκομεία, και είχαν σημαντική συμβολή  κατά τη πρώτη περίοδο της Πανδημίας και συνεχίζουν και σήμερα να είναι στη «πρώτη γραμμή» της μάχης κατά του covid, απαιτούμε παράταση ΟΛΩΝ των Συμβάσεων, μέχρι 31/12/2021. Για τη Παράταση ΟΛΩΝ των Επικουρικών, υπάρχει πρόσφατη ΔΕΣΜΕΥΣΗ από τη Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, που την έχουν ανακοινώσει σε συνάντηση με Επικουρικούς,

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας, να βάλει ένα τέλος στην «εργασιακή Ομηρεία» των συναδέλφων Επικουρικών και να διασφαλίσει την πολύτιμη παραμονή τους στο Σύστημα έως 31/12/2021. Διεκδικούμε την Επ’ αόριστον ανανέωση (αορίστου χρόνου) όλων όσων τόσα χρόνια προσφέρουν στο ΕΣΥ με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Να θυμίσουμε , τη πρόσφατη ανανέωση του Προγράμματος των 3.200 συναδέλφων του ΟΑΕΔ, για 1 χρόνο ακόμα, συμπληρώνοντας αισίως 5 χρόνια στις Δημόσιες Δομές. Ήδη, στη κατεύθυνση αυτή έχει δρομολογηθεί κινητοποίηση στις 30/9 (3ωρη στάση 07:00-10:00 για την Αττική) και συγκέντρωση 9 π. μ  στο Υπουργείο Υγείας, καθώς και η Απεργιακή Κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ στις 15 Οκτώβρη”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος