FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου: «Το Νοσοκομείο Πύργου στην πρώτη γραμμή αλλά χρειάζεται στήριξη από τη Ν.Μ. Αμαλιάδας»

Ημερομηνία: 14-04-2020 | Συντάκτης:

Στην αντιμετώπιση του Covid-19 από τη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου, που εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, αναφέρεται ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου μέσω του προέδρου του Γιάννη Φωτόπουλου, υποστηρίζοντας πως στον αγώνα τους αυτό, χρειάζονται την υποστήριξη της Ν.Μ Αμαλιάδας και του Κ.Υ.-Ν.Μ. Κρεστένων και για να καταστεί δυνατό απαιτούνται άμεσα προσλήψεις ιατρικού προσωπικού και στα τρία νοσηλευτικά ιδρύματα του Νομού.

«Όταν στα τέλη Φεβρουαρίου 2020 ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα του νέου κορωνοιού στην Ελλάδα , ελάχιστοι ίσως ανέμεναν την ταχύτατη εξέλιξη του στη Χώρα μας. Η Ν.Μ. Πύργου εξ’ αρχής τέθηκε σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση ύποπτων κρουσμάτων από το νέο κορωνοιού. Το νοσηλευτικό και το λοιπό προσωπικό επέδειξε άμεσα παρά τις δυσλειτουργίες του συστήματος και παρά το γεγονός ότι έχει υπερβεί τις βιολογικές του αντοχές εδώ και καιρό, προθυμία και αυταπάρνηση για την φροντίδα ύποπτων περιστατικών. Με τη συνεργασία και τη καθοδήγηση της Διοίκησης, της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και της Διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, η ΝΜ Πύργου προέβη άμεσα στη δημιουργία οικίσκου διαλογής στην εξωτερική είσοδο του νοσοκομείου, στην άμεση αναστολή τακτικών χειρουργείων και τακτικών ιατρείων, στη δημιουργία κλινικής νοσηλείας ύποπτων ασθενών COVID-19 δύναμης 14 κλινών, κλινικής νοσηλείας επιβεβαιωμένων ασθενών COVID-19 δύναμης 36 κλινών και Μ.Ε.Θ. επιβεβαιωμένων ασθενών COVID-19 δύναμης 3 κλινών.

Το προσωπικό της Ν.Μ. Πύργου παρά τους φόβους του, τον αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης παρά τις απορίες του, παρά τις αρχικές καθυστερήσεις φαρμακευτικών εταιρειών στην αποστολή των μέσων ατομικής προστασίας λόγω της παγκόσμιας έλλειψης, παρά την λιγοστή πληροφόρηση από τον ΕΟΔΥ στις κατευθυντήριες οδηγίες, τέθηκε στη πρώτη γραμμή και αντιμετώπισε επιτυχώς όλα τα ύποπτα κρούσματα καθώς και τα πέντε εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Νομό μας.

Στο προσωπικό της Ν.Μ. Πύργου οφείλονται ρεπό και κανονικές άδειες ετών. Στο πόλεμο όμως με τον ιό όλοι προσφέρουν τα μέγιστα ο καθένας από τη θέση του αδιαμαρτύρητα. Ευχαριστούμε το σύνολο του προσωπικού του νοσοκομείου μας για την ανεκτίμητη προσφορά του. Αξίζουν την εκτίμηση και τον σεβασμό μας.

Αυτή τη προσφορά τους, σήμερα αναγνωρίζει όλη η τοπική κοινωνία.

Ελπίζουμε ότι σε αυτή τη μάχη με τον ιό θα έχουμε τις μικρότερες δυνατές απώλειες στη Χώρα μας . Η κατάσταση όμως είναι κρίσιμη.

Είναι πολύ σημαντικό οι Ηλείοι να βοηθήσουν το έργο μας , μένοντας σπίτι και

αποφεύγοντας την άσκοπη μετακίνηση τους.

Η Ν.Μ. Πύργου όπως και οι άλλες δύο νοσηλευτικές μονάδες του Γ.Ν. Ηλείας, ενισχύθηκε με νοσηλευτικό προσωπικό. Είναι όμως απαραίτητη η Πλήρης Eπαναλειτουργία της παθολογικής κλινικής της Ν.Μ. Αμαλιάδας, καθώς στη πράξη λειτουργεί μόνο η παθολογική κλινική της Ν.Μ. Πύργου με εξαντλημένο προσωπικό και η υποστηρικτική λειτουργία της Ν.Μ. Κρεστένων προς τις άλλες δύο νοσηλευτικές μονάδες του Γ.Ν. Ηλείας.

Οι προσλήψεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού που έγιναν , απο μόνες τους δεν επαρκούν. Απαιτούνται άμεσα προσλήψεις ιατρικού προσωπικού και στα τρία νοσοκομεία του Νομού.

Εμείς συνεχίζουμε να διεκδικούμε :

– Ένταξη όλων των εργαζόμενων στο ΕΣΥ στα βαρέα και ανθυγιεινά

– Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας

– Προσλήψεις μόνιμου ιατρικού (κυρίως παθολόγων) και λοιπού προσωπικού

– Πλήρη κάλυψη των εργαζόμενων με μέσα ατομικής προστασίας για όλους

– Άμεση μετατροπή των συναδέλφων μας με συμβάσεις ΙΔΟΧ σε αορίστου χρόνου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος