FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εργαζομένων Ν.Μ Αμαλιάδας: “Τώρα είναι η ώρα να αποκτήσει ρόλο το Νοσοκομείο Αμαλιάδας”

Ημερομηνία: 08-04-2020 | Συντάκτης:

“Η κατάλληλη ώρα να αποκτήσει ρόλο το Νοσοκομείο Αμαλιάδας και να ενταχθεί στο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι τώρα”, επισημαίνει με ανακοίνωση του, ο Σύλλογος Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας, υποστηρίζοντας πως πριν από έναν μήνα δοκιμάστηκαν οι αντοχές του και η διαχείριση ήταν επιτυχημένη.

Είναι γενικά παραδεκτό ότι κάθε στιγμή, κάθε λεπτό, τις τελευταίες μέρες, αναθεωρούνται οι απόψεις του αναπτυγμένου κόσμου περί δημόσιας υγείας. Ήταν γνωστή σε όλους η άποψη περί χρησιμότητας τριών νοσοκομείων στο νομό μας. Με το ξέσπασμα της πανδημίας και τους εφιαλτικούς ρυθμούς εξάπλωσης παγκοσμίως , κάθε κρεβάτι νοσοκομείου, κάθε δομή κρίνετε πολύτιμη. Άλλωστε ένας από τους λόγους της καραντίνας του πληθυσμού πανελλαδικά είναι να κερδηθεί χρόνος ώστε να προλάβει να προετοιμαστεί και να οργανωθεί το ΕΣΥ, να μην πιεστεί και καταρρεύσει. Με την κρίση του κοροναϊού, όλη η ανθρωπότητα εναποθέτει τις ελπίδες της, στα δημόσια συστήματα υγείας. Τα νοσοκομεία μας θα είναι τα τελευταία οχυρά. Και προμαχώνες, οι μονάδες εντατικής θεραπείας. Εκεί θα κριθεί η μάχη. Σε έναν πόλεμο δεν αρκούν μόνο τα λόγια. Πόσο έτοιμοι είμαστε και σε ποιο βαθμό?” επισημαίνουν και αναλύουν την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, στο οποίο η λειτουργία της Παθολογικής κλινικής έχει ανασταλεί ενώ ο Δ/ντής Παθολόγος μετά την καραντίνα δεν επέστρεψε ποτέ καθώς υποχρεώθηκε να κάνει εφημερίες στον Πύργο.

“Οι ειδικευμένοι γενικοί ιατροί που με απόφαση της 6ης ΥΠΕ ενίσχυσαν την εφημερία της Αμαλιάδας δεν επιτρέπετε να δουν οτιδήποτε έχει σχέση με πυρετό, βήχα ή κρύωμα, παρότι έχει τοποθετηθεί οικίσκος για ύποπτα covid περιστατικά και υπάρχει ειδικός χώρος για λήψη επιχρίσματος και διαχείρισης περιστατικών. Ο κόσμος που απευθύνεται στο νοσοκομείο μας, ταλαιπωρείται αφού καλείται με ίδια μέσα να μεταβεί στον Πύργο για μια απλή εξέταση. Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρόμαστε για μια ακόμα φορά για την κατάσταση εφεδρείας που έχει ο σχεδιασμός για το νοσοκομείο μας. Όταν όλοι οι υπόλοιποι οργανώνονται εμείς αναμένουμε οδηγίες. Είναι κρίμα το νοσοκομείο που διαθέτει νέα πτέρυγα εξοπλισμένη με κρεβάτια, με υπερσύχρονα διαγνωστικά μηχανήματα, να είναι εκτός σχεδιασμού. Αν όχι τώρα, πότε? Τι περιμένουν άραγε?”.

Συνεχίζοντας, τονίζουν ότι την αρχική χαρά τους για τις νέες προσλήψεις προσωπικού διαδέχτηκε ο προβληματισμός, αφού ανακοινώθηκε σε κάποιους από αυτούς να μεταφερθούν για εργασία στο Νοσοκομείο Πύργου… “Από τη μια η κλειστή Παθολογική, από την άλλη μεταφορά προσωπικού στο Πύργο, το οχυρό μας είναι τελικά «χάρτινος πύργος» στα σχέδιά τους.
Δεν θα το επιτρέψουμε. Αντιστεκόμαστε, Διεκδικούμε άμεσα :

• Επαναλειτουργία της Παθολογικής κλινικής, με ενεργείς εφημερίες παθολόγου

• Λειτουργία κέντρου διαλογής υπόπτων περιστατικών covid

• Έναρξη λειτουργίας νέας πτέρυγας ΤΕΠ και βραχείας νοσηλείας, επάνδρωση των τμημάτων με τους νέους συμβασιούχους,

• Επίσπευση διαδικασίας αδειοδότησης αξονικού τομογράφου και νέου ψηφιακού ακτινολογικού εξοπλισμού.

• Πλήρη και επαρκή κάλυψη όλων των τμημάτων με υλικά υγιεινής και ενδεδειγμένα μέτρα ατομικής προστασίας

• Προσλήψεις μόνιμων ιατρών, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό

• Μετατροπή των εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας από προηγούμενα έτη (συμβασιούχων ,ωφελημένων ΟΑΕΔ,) σε μόνιμους.

• Ένταξη όλων των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος