FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως: Συμπαράσταση στους υπαλλήλους της Πολεοδομίας Ζαχάρως

Ημερομηνία: 24-12-2020 | Συντάκτης:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας – Ζαχάρως με ανακοινωση του εκφράζει την συμπαράσταση του στους συναδέλφους του υπαλλήλους της Πολεοδομίας του Δήμου Ζαχάρως που στις 17 Δεκεμβρίου 2020 οδηγήθηκαν με το περιπολικό στο Α.Τ. Ζαχάρως με τη διαδικασία του αυτοφώρου, με την αιτιολογία ότι διαπράττεται έγκλημα εκείνη τη στιγμή!

Οπως αναφέρεται στην ανακοινωση του Συλλογου “στις 09-10-2020 υποβλήθηκε στην Υπηρεσία Δόμησης η Α/Α 269544 αίτηση για έκδοση άδειας κατεδάφισης. Η αίτηση ανατέθηκε στον αναπληρωτή Προϊστάμενο για έλεγχο. Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος αφού έλεγξε τα συνημμένα αρχεία της αίτησης, έκανε επιστροφή στον διαχειριστή μηχανικό με παρατηρήσεις προκειμένου αυτές να διορθωθούν για να εκδοθεί η άδεια. Ο διαχειριστής μηχανικός δεν συμπλήρωσε τις παρατηρήσεις και ο αναπληρωτής Προϊστάμενος την επέστρεψε για μεταβολή ως όφειλε. Αυτό συνεχίστηκε ως και τις 13/12/2020 χωρίς να γίνονται οι απαραίτητες διορθώσεις από τον διαχειριστή μηχανικό.”

Στην συνέχεια και αφού μεσολάβησαν άλλες διαδικασίες επισημαίνεται οτι “ στις  17/12/20 προσήλθε στην Υπηρεσία η δικηγόρος των ιδιοκτητριών, χωρίς ραντεβού κάλεσε την Αστυνομία για αυτόφωρη διαδικασία του Αναπληρωτή Προϊσταμένου της Υπηρεσίας και της Ειδικής Συμβούλου του Δημάρχου Ζαχάρως –  Φιγαλίας, με την αιτιολογία ότι διαπράττεται έγκλημα εκείνη τη στιγμή! Οι δύο ανωτέρω οδηγήθηκαν με το περιπολικό του Α.Τ. Ζαχάρως στο Α.Τ. Ζαχάρως για την διαδικασία του αυτοφώρου, όπου και στη συνέχεια με εντολή Εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι…”

Τέλος ο Σύλλογος καλεί την Δημοτική Αρχή Ζαχάρως να πάρει θέση δημόσια, να καταδικάσει το γεγονός και να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε τέτοια φαινόμενα να μην ξαναπαρουσιαστούν και να προστατευτεί το κύρος και η αξιοπρέπεια των εργαζόμενων.

«Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι διατεθειμένοι να γίνουν «ο σάκος του μποξ»  και να αντιδρούν επάνω τους οι πολίτες. Θα συνεχίσουν να ασκούν τις υπηρεσίες και τα καθήκοντα τους με βάση τις ανάγκες των πολιτών, του Δημοσίου συμφέροντος και του Νόμου.

Προειδοποιούμε ότι δεν θα ανεχτούμε ξανά τέτοιου είδους συμπεριφορές, καταγγέλλουμε το περιστατικό και εκφράζουμε την απόλυτη συμπαράσταση και στήριξη στους συναδέλφους υπαλλήλους του Δήμου Ζαχάρως”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος