FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως: Στελεχώνουν τη Δημοτική Αστυνομία με… δημοτικούς υπαλλήλους!

Ημερομηνία: 20-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της Κυβέρνησης να καταθέσει τροπολογία στη Βουλή με την οποία οι Δήμαρχοι μπορούν για όσο διάστημα ισχύουν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό να ορίζουν… διοικητικούς υπαλλήλους ως Δημοτικούς Αστυνόμους. Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως Χρήστος Γαρύφαλλος, με την τροπολογία αυτή η κυβέρνηση επιδιώκει να δώσει τη δυνατότητα σε Δήμους που δεν έχουν Δημοτική Αστυνομία ή αν έχουν το προσωπικό που έχουν δεν φτάνει, να μπορούν με Απόφαση Δημάρχου και για όσο χρονικό διάστημα ισχύουν τα έκτακτα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό να ορίζουν Διοικητικούς Υπαλλήλους για να ασκούν αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας αλλά και να ασκούν τον έλεγχο και την επιβολή κυρώσεων των μέτρων για την αποτροπή της πανδημίας.

«Η Κυβέρνηση είχε δεσμευτεί και δηλώσει ότι θα στελεχώσει τις υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας με νέες προσλήψεις αλλά και με μετατάξεις πρώην Δημοτικών Αστυνομικών που υπηρετούν σε άλλες υπηρεσίες και επιθυμούν να γυρίσουν. Αντί αυτού προχωρά στην ουσία σε υποχρεωτική και αναγκαστική ανάθεση αρμοδιοτήτων Δημοτικής Αστυνομίας σε Διοικητικούς Υπαλλήλους ή σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων που δεν έχουν προσληφθεί για αυτήν την ειδικότητα και δεν έχουν εκπαιδευτεί σε αστυνομικές πρακτικές και σε θέματα δικαίου και τους βαφτίζει αυθαίρετα Δημοτικούς Αστυνομικούς.

Αμφιλεγόμενος είναι και ο τρόπος που θα επιλεγούν από τους Δημάρχους οι υπάλληλοι που θα κληθούν να «παλεύσουν με τα θηρία» και να βγουν στις Ελληνικές πόλεις  ανυπεράσπιστοι νομικά και θεσμικά  να βεβαιώνουν παραβάσεις και να ασκούν αστυνομικά καθήκοντα, αλλά και που θα βρουν αυτούς τους υπερ-υπάλληλους.

Με την πανδημία να φουντώνει, οι Δήμοι είναι έντονα αποδεκατισμένοι από προσωπικό λόγω της χρόνιας απαγόρευσης προσλήψεων αλλά και λόγω των ειδικών αδειών (ευπαθών ομάδων και γονέων), καιδύσκολα θα βρεθούν Συνάδελφοι να ασκήσουν τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας ή αν βρεθούν θα είναι σε βάρος των παρεχόμενων υπηρεσιών σε άλλους νευραλγικούς τομείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κύριε Υπουργέ, το επάγγελμα του Δημοτικού Αστυνόμου είναι διακριτό και απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες, δεξιότητες και γνώσεις που δεν αποκτούνται με μία τροπολογία.

Όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια είναι συνεχώς στην πρώτη γραμμή χαίρουν μεγάλης αποδοχής από τους Δημότες και αγωνίζονται για να μπορέσει επιτέλους να σταθεί η κοινωνία στα πόδια της».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος