FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως: Καταγγέλλουν απρόκλητη επίθεση σε εργαζόμενη

Ημερομηνία: 28-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

-Τρίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Την απρόκλητη λεκτική και άνανδρη επίθεση που δέχτηκε εργαζόμενος της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας και Υγείας εν ώρα καθήκοντος, καταγγέλλει με ανακοίνωση του προς το Δήμαρχο Πύργου και τα  μέλη της δημοτικής αρχής, την οποία κοινοποιεί στον Εισαγγελέα Πύργου, την Αστυνομική Δ/νση Ηλείας και την ΠΟΕ ΟΤΑ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως Χρήστος Γαρύφαλλος.

Όπως τονίζει, θα πράξουν τα δέοντα δυναμικά και όσα ο νόμος ορίζει καθώς απώτερος στόχος των  δραστών ήταν ο εκφοβισμός της εργαζομένης προκειμένου να υποκύψει και να προβεί σε παράνομες πράξεις έτσι ώστε να αποσπάσουν χρήματα του δημοσίου συγγενικά τους πρόσωπα για τα οποία δεν είχαν κριθεί δικαιούχοι βάσει των σχετικών διατάξεων. «Επειδή είναι η πέμπτη φορά που στην συγκεκριμένη υπηρεσία γίνονται τέτοιου είδους συμπεριφορές και από συγκεκριμένα άτομα.

-Απαιτούμε να εκδοθεί ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Πύργου, που θα καταδικάζει τις παντός τύπου προσβλητικές επιθέσεις που δέχονται οι υπάλληλοι κατά την διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους, οι οποίοι ασκώντας τα υπαλληλικά τους καθήκοντα γίνονται εξιλαστήρια θύματα της ανευθυνότητας της έλλειψης σεβασμού και κοινωνικής παιδείας τρίτων.

-Ζητάμε από την Ομοσπονδία μας (ΠΟΕ – ΟΤΑ), να στηρίξει την  3ωρη στάση εργασίας που προκηρύσσουμε ως ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στην συνάδελφό μας την Δευτέρα 01-06-2020 από ώρα 09:00 – 12:00.

Ζητάμε από όλους την συμπαράστασή σας, την διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των συναδέλφων μας και την προστασία τους από επιθέσεις βίας που δέχονται από πολίτες καθημερινά με κίνδυνο την προσωπική τους ασφάλεια.

Πιστεύουμε ότι και η δικαιοσύνη θα επιληφθεί άμεσα και θα πράξει το χρέος της.

Οι εργαζόμενοι ούτε απειλούνται ούτε εκβιάζονται, ούτε τρομοκρατούνται, ούτε φιμώνονται και το κυριότερο δεν φοβούνται!!!»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος