FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας: 12 Μαΐου 2021 – Παγκόσμια Μέρα Νοσηλευτικού Προσωπικού

Ημερομηνία: 12-05-2021 | Συντάκτης:

Ο εφετινός εορτασμός της παγκόσμιας μέρας νοσηλευτικού προσωπικού αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την σημαντική προσφορά των νοσηλευτών-τριών στην πρώτη γραμμή   στην διαχείριση της πανδημίας covid-19.

Μια πανδημία που ανάδειξε τις παθογένειες του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την αδυναμία των Νοσηλευτικών Μονάδων του νομού μας ,να ανταπεξέλθουν του ρόλου τους.

Το νοσοκομείο της Αμαλιάδας από την αρχή της πανδημίας   χτυπήθηκε όσο κανένα στη Ελλάδα. Με μαζικές μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού, χωρίς βασικές ιατρικές ειδικότητες με αναστολή λειτουργίας της παθολογικής κλινικής, ,με ένα  πλάνο  εφημέρευσης χωρίς ασφάλεια.

Μέσα σε μια νύχτα έφυγαν για το νοσοκομείο του Πύργου 24 νοσηλεύτριες και νοσηλευτές για να στελεχώσουν τα πιο νευραλγικά πόσταστην διαχείριση της πανδημίας  σε αχαρτογράφητα νερά. Έστησαν την πρώτη κλινικήcovid, βοήθησαν στα ΤΕΠ, στις μονάδες , πάλεψαν,αγωνίστηκαν με όλες τους τις δυνάμεις σε ένα εξουθενωτικόπεριβάλλον με υπομονή,συνέπεια και προσφορά.

Διακρίθηκαν για τις υπηρεσίες τους ,μοιράστηκαν χαρές  με ασθενείς που νίκησανκαι λύπες για συνανθρωπούς μας, που χάθηκαν. Ένας διαρκής πόλεμος  ,μια μάχη δίχως τέλος. Δεν δείλιασαν ,δεν έκαναν πίσω, δεν λιγοψύχησαν. Αγωνίστριες και αγωνιστές της ζωής .Αυτούς τους ανθρώπους τιμούμε σήμερα και ελπίζουμε τώρα που κατάσταση βελτιώνεται  να γίνουν πράξη οι δεσμεύσεις της διοίκησης του Γ.Ν. Ηλείας για επιστροφή πίσω. Μια επιστροφή ως ηθική ανταμοιβή όλης της προσφοράς καιβοήθειας στους συνανθρώπους μας. Μάλιστα αρκετοί από  τους μετακινημένουςσυναδέλφους μας ,με πολλάχρονιαπροϋπηρεσίας και σωρευμέναπροβλήματαυγείας που δουλέψαν αγόγγυστα και  εξαντλητικά , με κόπο και κόστος τόσο στις ίδιες, όσο και στις οικογένειές τους, δικαιούνται και με το παραπάνω μια αναγνώριση των υπηρεσιών τους.Άλλωστε με τους εμβολιαστικούςρυθμούς στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας , να έχουνανέβει και την έλλειψήνοσηλευτικού προσωπικού  να καλύψει την αυξημένη ζήτηση στα εμβολιαστικές γραμμές, η επιστροφή τώρα των μετακινημένων νοσηλευτριών είναι μονόδρομος .Όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσίαάρθρο 40 νόμου 4790 31/3/21, εξειδικεύεται η στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων και πραγματοποιείται από ιατρούς, νοσηλευτές, επισκέπτριες υγείας,  μαίεςκαι βοηθητικό προσωπικό. Ο σύλλογος εργαζομένων  απαιτεί την στελέχωσητων νέων τμημάτων με την επιστροφή των μετακινημένων  νοσηλευτριών -ων ,πίσω στις οργανικές τους θέσεις.Είναι το λιγότερο που μπορούμε να ζητήσουμε για  να τιμήσουμε τους ήρωες του νοσοκομείου μας.

Ο πρόεδρος του ΔΣ

Σωκράτης Σωτηρόπουλος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος