FOLLOW US: facebook twitter

«Να μην προχωρήσουν οι Δήμοι σε αναστολές καθηκόντων και διαθεσιμότητες» ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων από τα Δ. Σ. Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως

Ημερομηνία: 17-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Αίτημα στους προέδρους των Δημοτικών Συμβουλίων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, να θέσουν στην επόμενη συνεδρίαση τους προς συζήτηση την έκδοση ψηφίσματος «για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και την αναστολή καθηκόντων- Διαθεσιμότητα εργαζομένων που δεν έχουν εμβολιαστεί» κατέθεσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως καλώντας τους ταυτόχρονα να μην προχωρήσουν σε αναστολές καθηκόντων και διαθεσιμότητες των ανεμβολίαστων.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Γαρύφαλλος στην επιστολή του, ο εμβολιασμός αποτελεί ουσιαστικό μέτρο αναβάθμισης της Δημόσιας Υγείας, και η ανάγκη του μαζικού εμβολιασμού των πολιτών αλλά και των εργαζομένων αποτελεί το κύριο όπλο για την  αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19), όμως δηλώνουν την κατηγορηματική αντίθεση τους, στον τρόπο που επιχειρεί η κυβέρνηση να επιβάλλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συνδέοντας τον με απολύσεις και διαθεσιμότητες εργαζομένων, καταπατώντας συνταγματικές αρχές και παραβιάζοντας θεμελιώδη εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Μεταξύ άλλων αναφέρει:  «Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά καλλιεργεί τον διχασμό της κοινωνίας προωθώντας αποκλειστικά το δόγμα της ατομικής ευθύνης για να βγει άσπιλη και αμόλυντη από την απαράδεκτη διαχείριση της πανδημίας. Κωφεύει σε όλες τις ψύχραιμες και ορθολογικές εισηγήσεις που προτείνουν πως ο μαζικός εμβολιασμός μπορεί να επιτευχθεί με ουσιαστική ενημέρωση, πειθώ και διάλογο όχι όμως με μέτρα αυταρχισμού και κοινωνικής πόλωσης. Ενώ συνεχίζει τον κοινωνικό αυτοματισμό διαχωρίζοντας και στοχοποιώντας  τους εργαζόμενους που δεν έχουν πειστεί να εμβολιαστούν, δείχνοντας τους με το δάχτυλο ως τους φταίχτες γα την μετάδοση της πανδημίας παράλληλα τους υποχρεώνει με την απειλή του προστίμου των 300 ευρώ αν δε δηλώσουν το τεστ, να «συνδράμουν» στην κερδοφορία των ιδιωτικών κέντρων πληρώνοντας 10 ευρώ για το εβδομαδιαίο υποχρεωτικό rapidtest, 60 ευρώ για το μοριακό. Τα εμβόλια που είναι μια κορυφαία κατάκτηση της επιστήμης και της δημόσιας υγείας σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνονται εργαλείο για άσκηση εκβιασμώνκαι αυταρχισμού οδηγώντας τους εργαζόμενους σε αναστολή καθηκόντων.Για τους πιο πάνω λόγους ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου να μην προχωρήσει σε αναστολές καθηκόντων και διαθεσιμότητες και απαιτούμε από την κυβέρνηση και τις Διοικήσεις των Δήμων  δωρεάν και συχνό προληπτικό έλεγχο για όλους τους εργαζόμενους και να πάρουν τώρα όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος