FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Πύργου: «Νέος ΟΕΥ με σκοπό να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες»

Ημερομηνία: 08-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Στον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) αναφέρεται ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, επισημαίνοντας ότι καταρτίσθηκε με σκοπό να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του Δήμου λαμβάνοντας υπόψη το σημερινό νομικό πλαίσιο, τη φυσιογνωμία, τις δυνατότητες ανάπτυξης και την υφιστάμενη κατάσταση του Καλλικρατικού Δήμου Πύργου και με το βλέμμα στην νέα αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση του Κλεισθένη Ι . Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χρήστος Γαρύφαλλος, προτεραιότητα αποτελεί η λειτουργική αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου με απώτερο στόχο την παροχή καλύτερων και αναβαθμισμένων υπηρεσιών στους πολίτες.

«Άλλωστε είναι υποχρέωσή μας σ’ αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε, να είμαστε κοντά στο πολίτη, κοντά στους Δημότες μας σύμφωνα με την αρχή της επικουρικότητας. Και αυτό προσωπικά ως Πρόεδρο των εργαζομένων  αποτελεί προτεραιότητα.

Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι από τους βασικούς πυλώνες λειτουργίας του κοινωνικού κράτους. Αντί να προστατευθεί βρίσκεται στο στόχαστρο της κεντρικής εξουσίας.

Δεν φτάνει μόνο η ύπαρξη σύγχρονου και αποτελεσματικού νέου οργανογράμματος απαιτείται :

1. Στελέχωση με το απαραίτητο προσωπικό, απελευθέρωση προσλήψεων μονίμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων, κατάργηση ελαστικών σχέσεων εργασίας και τακτοποίηση εργαζομένων που απασχολούνται για πολλά χρόνια μέσω προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ στις κοινωνικές δομές των Δήμων.

2. Αύξηση των πόρων στους Δήμους

3. Διασφάλιση του Δημοσίου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Σας καλούμε να αγωνιστούμε όλοι μαζί για μια τοπική αυτοδιοίκηση που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και απαιτήσεις των πολιτών».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος