FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Πύργου-Ολυμπίας: «Θα αντισταθούμε στη σύγχρονη βαρβαρότητα που ετοιμάζουν»

Ημερομηνία: 24-02-2021 | Συντάκτης:

Την αντίθεση τους, στις διαδικασίες της υπουργικής απόφασης για την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων ως προς το εκπαιδευτικό τους έργο, αλλά και την απόφαση συμμετοχής τους στην απεργία –αποχή, εξέφρασαν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, στην διάρκεια της ενημερωτικής τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου- Αρχαίας Ολυμπίας με καλεσμένους ομιλητές, τον αντιπρόεδρο της Δ.Ο.Ε. Γιώργο Τρούλη, τον ταμία Μάνο Ανδρουλάκη και το μέλος Σπύρο Μαρίνη.

Τον συντονισμό είχε η πρόεδρος του Συλλόγου Αντωνία Μπρή η οποία κατά την τοποθέτηση της, επισήμανε την απουσία ουσιαστικού διαλόγου για την εκπαίδευση από το υπουργείο Παιδείας τονίζοντας ότι η απόφαση για την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση αποτελεί εχθρική ενέργεια, ενάντια σε όλους τους εκπαιδευτικούς που εδώ και ένα χρόνο παλεύουν μόνοι τους να κρατήσουν όρθιο το δημόσιο σχολείο.

Στην ανάγκη να υπάρξει απόφαση συμμετοχής στην απεργία- αποχή, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Δ.Ο.Ε. Γιώργος Τρούλης τονίζοντας ότι η διαδικασία της αξιολόγησης δεν είναι μια ουδέτερη και αποστειρωμένη επιλογή αυτής της κυβέρνησης, αλλά εντάσσεται όπως και πολλές άλλες διαδικασίες σε ένα συνολικό πλέγμα εκπαιδευτικής πολιτικής και έχει σαφές ιδεολογικό πρόσημο.

Ακολούθως ο ταμίας και υπεύθυνος τύπου της Δ.Ο.Ε. Μάνος Ανδρουλάκης μίλησε για τις διαφορετικές θεάσεις και αφετηρίες για το κομμάτι της αξιολόγησης, τονίζοντας πως υπάρχει μια βασική απόφαση, η οποία θεωρεί ότι με τον όρο αξιολόγηση δεν μπορεί να υπάρχει καμία σύνδεση με την ατομική αξιολόγηση ενώ το μέλος Σπύρος Μαρίνης, επισήμανε ότι η απόφαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας για αποχή – απεργία από το συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο, είναι ένα πολύ ισχυρό όπλο στα χέρια του κλάδου. «Μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις γύρω από την αξιολόγηση και την απόφαση της συνέλευσης όμως αυτό που συζητάμε αυτή τη στιγμή είναι το πώς θα αντισταθούμε σε μια σύγχρονη εκπαιδευτική βαρβαρότητα που ετοιμάζουν» κατέληξε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος