FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου-Αρχ. Ολυμπίας: Κενά… εν κρυπτώ και παραβύστω

Ημερομηνία: 03-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Υπουργείο Παιδείας και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα «παρουσίασαν» τόσα κενά όσα και οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν ανά Διεύθυνση κατά την Α’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών και επ’ αυτών κλήθηκαν οι συνάδελφοί μας να δηλώσουν μέσω ΟΠΣΥΔ τα σχολεία τοποθέτησής τους, επισημαίνει με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου- Αρχ. Ολυμπίας και προσθέτει:

«Η αξιολόγηση των κενών που δόθηκαν από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έγινε με μοναδικό κριτήριο την προσωπική κρίση του κάθε Διευθυντή Εκπαίδευσης ως προς την «προτεραιοποίηση» των αναγκών.

Ως αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας:

  • Επιλέχτηκαν αυθαίρετα οι σχολικές μονάδες που θα λειτουργήσουν πλήρως από την αρχή της σχολικής χρονιάς (οι υπόλοιπες ας έχουν υπομονή για τη β’, γ’, δ’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών!!!)
  • Οι συνάδελφοι που προσελήφθησαν ως αναπληρωτές κλήθηκαν να δηλώσουν σχολεία σε περιοχές που, πιθανότατα, θα είναι μακρύτερα από εκείνα που θα μπορούσαν να εργαστούν, παρά το γεγονός ότι, ως ανήκοντες στην Α’ φάση προσλήψεων, διαθέτουν περισσότερες μονάδες από όσους συναδέλφους θα ακολουθήσουν στις επόμενες φάσεις (οι οποίες θα είναι πολλές!!!!)

Υπενθυμίζουμε ότι, παρά τις συνεχείς και επίμονες προσπάθειές μας, δεν μας γνωστοποιήθηκαν, ως όφειλαν, μέσω της ιστοσελίδας της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης όλα τα κενά, όλων των ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουμε τον πραγματικό αριθμό των κενών και, ως εκ τούτου, έχουμε κάθε λόγο να μιλάμε για αδιαφανείς ενέργειες που πλήττουν τη διαδικασία.

Παράλληλα, το ΠΥΣΠΕ Ηλείας δεν έχει ανακοινώσει τις διαθέσεις των μονίμων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων για συμπλήρωση ωραρίου τους, ενώ έχει ήδη δώσει «πακέτα» – ομάδες σχολείων τόσο στους νεοδιόριστους όσο και στους αναπληρωτές συναδέλφους. με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη ανασφάλεια και αβεβαιότητα σε όλους τους μόνιμους συναδέλφους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.

Τέλος, παρατηρήθηκε ότι τις ώρες της Αγγλικής Γλώσσας, που από τη φετινή σχολική χρονιά προστίθενται στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα των Νηπιαγωγείων όλης της χώρας, θα κληθούν να καλύψουν αναπληρωτές συνάδελφοι εκπαιδευτικοί Αγγλικής (ΠΕ06) μειωμένου ωραρίου(!!!!!!!), εδραιώνοντας τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και στην εκπαίδευση!!!!!!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να αρθούν ΑΜΕΣΑ όλες οι αδικίες ενάντια στους συναδέλφους και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, εξασφαλίζοντας την ουσιαστική και όχι κατ’ επίφαση ομαλή και πλήρη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την πρόσληψη εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών, όλων των σχολείων της χώρας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την τοποθέτηση των συναδέλφων μας με πλήρη διαφάνεια.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης η μαζική αναφορά από το ΟΠΣΥΔ των τοποθετήσεων των αναπληρωτών στα σχολεία, όπως επισημαίνεται και στο με αρ. 105271/ΓΔ5/30-08-2021 έγγραφο του ΥΠΑΙΘ.

ΚΑΛΟΥΜΕ τη ΔΟΕ να προβεί σε άμεση παρέμβαση στο ΥΠΑΙΘ για τα ως άνω επείγοντα ζητήματα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος