FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Δήμων Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας: Πόση αξία έχει τελικά η ανθρώπινη ζωή;

Ημερομηνία: 23-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ν.Μ. Πύργου καταγγέλλει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, οι οποίοι «θέτουν την ανθρώπινη ζωή σε κίνδυνο».

Ανερυθρίαστα, τόσο η Περιφέρεια όσο και η διοίκηση της Ν.Μ. Πύργου ανακοίνωσαν την έναρξη λειτουργίας της ΜΕΘ και της κλινικής Covid, παραλείποντας σκοπίμως να αναφερθούν στο γεγονός ότι ουδεμία πρόσληψη ιατρού δεν έχει γίνει για τη στελέχωσή τους.

Το σύστημα αποδεικνύεται ανέτοιμο. ΜΕΘ και κλινικές χωρίς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αποκαλύπτουν το αθωράκιστο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Οι ιατροί που σηκώνουν το βάρος της πανδημίας θα είναι «σε ανοικτή επικοινωνία με τους λοιμωξιολόγους του Ρίο» και η πανδημία θα αντιμετωπίζεται με  τηλεϊατρική, όπως τους «καθησυχάζει» η διοίκηση. Ταχύρρυθμα μαθήματα τηλεκπαίδευσης θα αντικαταστήσουν γνώσεις που χρειάζονται χρόνια για να αποκτηθούν, σύμφωνα με την πολιτική της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

Πόση αξία έχει τελικά η ανθρώπινη ζωή;

Στα αιτήματα των ιατρών, υγειονομικών και νοσηλευτών, τα οποία, μήνες τώρα, η κυβέρνηση απορρίπτει, ενώνουμε τη φωνή μας και απαιτούμε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Ε.Σ.Υ. (ιατροί, υγειονομικοί, νοσηλευτές)
  • Ανάκληση της απόφασης για μείωση των τακτικών χειρουργείων κατά 80%
  • Άμεση ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας
  • Λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας των εργαζομένων στο Ε.Σ.Υ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος