FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Πύργου: «Όχι στη μεταφορά προϋπηρεσίας από τη γενική στην ειδική»

Ημερομηνία: 16-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

«Η παιδαγωγική προϋπηρεσία ΔΕΝ είναι ίδια από όπου και να προέρχεται» τονίζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών του ΕΕΕΕΚ Πύργου, που συμμετείχε στη μεγάλη κινητοποιήση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Σε ανακοίνωση –ενημέρωση επισημαίνει: «Ο χώρος της ειδικής αγωγής δεν έχει καμία σχέση με τη γενική. Είναι ένας ευαίσθητος τομέας που απαιτεί από μέρους των εκπαιδευτικών ουσιαστική εμπειρία στην τάξη για να λειτουργήσει σωστά. Με τη μεταφορά της προϋπηρεσίας από τη γενική στην ειδική θα μονιμοποιηθούν σε ειδικά σχολεία εκπαιδευτικοί της γενικής αγωγής χωρίς την απαιτούμενη εμπειρία και πιθανόν χωρίς να θέλουν πραγματικά να δουλέψουν με παιδιά με ειδικές ανάγκες, καθώς επιλογή τους ήταν πάντα η γενική αγωγή. Με αυτό τον τρόπο υποβαθμίζεται η ειδική αγωγή και προκύπτουν πολλές δυσκολίες τόσο για τους ίδιους που θα βρεθούν αντιμέτωποι με καταστάσεις που δεν έχουν ξαναζήσει όσο και για το πιο σπουδαίο κομμάτι που είναι τα παιδιά με αναπηρία και οι οικογένειές τους.

Με αυτό το τεράστιο ανακάτεμα των πινάκων ανοίγεται η πόρτα σε εκπαιδευτικούς γενικής χωρίς ούτε 1 ημέρα προϋπηρεσίας να εργαστούν στην ειδική!!! Ακόμη, η ενδεχόμενη πολυετής παραμονή τους στην ειδική θα συντηρεί αυτή την αδικία και θα οδηγεί πολλούς αναπληρωτές ειδικής στην ανεργία.

Ενώ πλέον υπάρχει προσωπικό που είναι εξειδικευμένο (τόσο με τυπικά προσόντα αλλά και με αρκετά μεγάλες προϋπηρεσίες) ανακατεύοντας και πάλι τους πίνακες, οι αναπληρωτές ειδικής αγωγής δε γνωρίζουν, όχι αν θα διοριστούν, ΑΛΛΑ αν θα δουλέψουν ξανά και ως αναπληρωτές.

Σήμερα κάναμε τον αγώνα μας πραγματοποιώντας απεργία!!! Ελπίζουμε και ευχόμαστε ολόψυχα οι βουλευτές της Ηλείας να είναι δίπλα μας και να φροντίσουν να μην γίνει αυτή η μεγάλη αδικία εις βάρος των μαθητών των ειδικών σχολείων αλλά και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής!!!»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος