FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Πύργου-Ολυμπίας: Απόσυρση της διάταξης για τις προσλήψεις αναπληρωτών τρίμηνης(!)διάρκειας

Ημερομηνία: 09-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα
-Ζητούν κατάργηση του προσόντος της «ελληνομάθειας» στις προσλήψεις καθαριστριών

Την απόσυρση της διάταξης για τις τρίμηνες συμβάσεις εργασίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών και, αντ’ αυτής, να γίνει Β΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών, όλων των ειδικοτήτων, για την κάλυψη όλων των κενών σε όλες τις δομές, με πλήρες ωράριο και εργασιακά δικαιώματα ζητά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Πύργου- Αρχ. Ολυμπίας. Με ανακοίνωση του, τονίζει ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν δίκαια όλοι οι εκπαιδευτικοί – και αυτοί που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου – και να μην καταδικάζονται στην αγωνία και την ανασφάλεια που γεννά η απόφαση στο δίλημμα: τρίμηνη εργασία ή ανεργία.

«Οι συγκεκριμένες διατάξεις, που υποτίθεται έρχονται να αντιμετωπίσουν έκτακτες ανάγκες λόγω covid -19, ανοίγουν νέα, θλιβερά και επικίνδυνα μονοπάτια στις εργασιακές σχέσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και συνολικά στη λειτουργία των δημόσιων σχολείων και φέρνουν στην επιφάνεια, για ακόμα μια φορά, το τεράστιο πρόβλημα της αναπλήρωσης και της ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση» αναφέρουν.

Στους δήμους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα οι σχολικές καθαρίστριες - OnCamera

Πρόσληψη καθαριστριών στα σχολεία

Με γνώμονα την ίση μεταχείριση των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα και το δικαίωμα κάθε πολίτη στην εργασία ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμων Πύργου- Αρχαίας Ολυμπίας με ανακοίνωση τους, δηλώνουν την αντίθεση τους στην Κ.Υ.Α. που ορίζει ως προσόν πρόσληψης προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία την απόδειξη ελληνομάθειας των υποψηφίων.

«Επειδή, σε κάθε περίπτωση πόσο δε μάλλον σε περίοδο πανδημίας, το θέμα της καθαριότητας των σχολείων αποτελεί πρώτιστο μέλημα προστασίας της υγείας και ασφάλειας μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους, θεωρούμε αδιανόητο να αποκλείονται από τη διαδικασία πρόσληψης πολίτες – μετανάστες που πολλά χρόνια στηρίζουν το δημόσιο σχολείο προσφέροντας σε αυτό τις υπηρεσίες καθαρισμού.

Ζητάμε

Να καταργηθεί άμεσα το προσόν της Ελληνομάθειας από το ΦΕΚ 3485/22-08-2020

Να μην αποκλειστεί κανένας υποψήφιος λόγω μη κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας

Να αυξηθεί ΤΩΡΑ ο αριθμός των προσλήψεων για πλήρη κάλυψη των αναγκών καθαριότητας καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

Ο εκπαιδευτικός κλάδος δεν μπορεί και δεν ανέχεται φυλετικές και ρατσιστικές διακρίσεις και στηρίζει τον αγώνα των σωματείων καθαριστριών».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος