FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πύργου: Διεκδικούν κανόνες διαφάνειας στις τοποθετήσεις των αναπληρωτών

Ημερομηνία: 09-09-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Τις έντονες διαμαρτυρίες του, εκφράζει, μετά και τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου, υποστηρίζοντας πως για μια ακόμα χρονιά, η ελαστική εργασία αποτελεί τη «λύση» των εκρηκτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και, γενικότερα, η Εκπαίδευση.

«Το Υπουργείο και η κυβέρνηση πανηγυρίζουν για την κάλυψη των χιλιάδων χρόνιων πάγιων αναγκών στην εκπαίδευση με αναπληρωτές κι όχι με μαζικούς διορισμούς, αγνοώντας τους/τις χιλιάδες συναδέλφους/ισσές μας που παραμένουν στην ανεργία, τους/τις χιλιάδες που παραμένουν απολυμένοι/ες ή αποκλεισμένοι/ες από την εκπαίδευση. Οι ελαστικά εργαζόμενοι αποτελούν πλέον το σκελετό του Δημόσιου Σχολείου και είναι καταδικασμένοι να ζουν σε ένα καθεστώς συνεχούς εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας» αναφέρουν με ανακοίνωση τους και καλούν την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Ηλείας, να συμμορφωθεί με τους στοιχειώδεις κανόνες διαφάνειας σε ότι αφορά τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών.

«Η Διεύθυνση Π.Ε. Ηλείας να μη γίνει μία από τις Διευθύνσεις Π.Ε. της χώρας οι οποίες δεν ανακοινώνουν στην ιστοσελίδα τους το σύνολο των κενών ανά ειδικότητα ώστε, να γίνονται οι δηλώσεις προτίμησης τοποθέτησης, με πλήρη διαφάνεια (δημοσιοποιημένοι πίνακες κατάταξης με βάση τα μόρια και τα κοινωνικά κριτήρια). Δεν φτάνει που οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί καλούνται να αναλάβουν υπηρεσία σε χρόνο μηδέν, ταυτόχρονα καλούνται και να δηλώσουν σχολεία και μάλιστα τις περισσότερες φορές χωρίς να γνωρίζουν ποια είναι η τελική τους θέση στους πίνακες κατάταξης με βάση τις τροποποιήσεις που προκύπτουν από τον συνυπολογισμό των κοινωνικών κριτηρίων. Ταυτόχρονα, απαιτούμε να ανακοινωθούν όλα τα κενά της παράλληλης στήριξης, και όχι αυτά που η Διεύθυνση «κρίνει απαραίτητα και κατά προτεραιότητα», έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί να επιλέξουν τα σχολεία που επιθυμούν να τοποθετηθούν. Δεν είναι ευθύνη των εκπαιδευτικών που το Υπουργείο επιλέγει να αφήνει δεκάδες κενά ακάλυπτα στην ευαίσθητη ειδική αγωγή!

Απαιτούμε:

-Δημοσιοποίηση του συνόλου των κενών ανά σχολείο και των πινάκων κατάταξης με βάση τα μόρια και τα κοινωνικά κριτήρια!!!

-Κοινοποίηση του συνόλου των κενών ανά σχολείο και για την παράλληλη στήριξη!!!

-Ένας εκπαιδευτικός ανά μαθητή, με βάση τις γνωματεύσεις των ΚΕΣΥ!!!

-Τοποθετήσεις ΟΛΩΝ των εκπαιδευτικών με έγκριση του ΠΥΣΠΕ και όχι με απόφαση της αναπληρώτριας Διευθύντριας Εκπαίδευσης!

Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δε θα ανεχτούμε καμιά αυθαιρεσία και αδιαφάνεια στη διαδικασία τοποθετήσεων από τη διοίκηση!».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος