FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογοι Εργαζομένων Νοσοκομείων Πύργου & Αμαλιάδας: Διατράνωσαν την αντίθεση τους στην υποχρεωτικότητα του εμβολίου

Ημερομηνία: 27-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Υγεία
Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπ. Υγείας χθες υγειονομικοί των Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας

Τη φωνή τους, με τους υγειονομικούς της χώρας που διαμαρτυρήθηκαν χθες στο Υπουργείο Υγείας ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, ένωσαν τα μέλη των Συλλόγων Εργαζομένων Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας συμμετέχοντας στη μεγάλη κινητοποίηση και τη στάση εργασίας που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Ν.Μ. Πύργου Μαλβίνα Κερερέ αλλά και της ΝΜ Αμαλιάδας Σωκράτης Σωτηρόπουλος, με συναδέλφους τους από τα δυο Νοσοκομεία αλλά και νοσηλευτικές μονάδες της χώρας ζήτησαν την κατάργηση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών κατά της covid-19 αλλά και την παράταση της προθεσμίας που λήγει την 1η Σεπτέμβρη με σκοπό να πειστούν να εμβολιαστούν όσοι δεν έχουν.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος ανέφερε  ότι εάν τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 1η Σεπτεμβρίου, η δημόσια υγεία θα οδηγηθεί σε πλήρη αποδιοργάνωση ενώ σημείωσε ότι το 82,6% των υγειονομικών έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση και το 79% και με τις δύο δόσεις. Είπε ακόμα ότι είναι χρέος της ομοσπονδίας και της κοινωνίας να στηρίξει «τους λίγους εναπομείναντες συναδέλφους» λέγοντας ότι «πετιούνται στον δρόμο χωρίς μισθό» ενώ επί 19 μήνες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, σώζουν ασθενείς, τηρούν τα μέτρα «αλλά φοβούνται να εμβολιαστούν».

Αξίζει να αναφερθεί ότι στη διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Υγείας αλλά και έξω από την 6η ΥΠΕ στην Πάτρα συμμετείχαν και οι εμβολιασμένοι, καθώς εκτός των άλλων, αυτοί θα… πληρώσουν το μάρμαρο από τις κενές θέσεις που θα δημιουργηθούν, ενώ έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες στου υγειονομικούς..

Υπενθυμίζεται ότι από 1η Σεπτεμβρίου οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί ή όσοι δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης θα βγουν σε αναστολή. Μάλιστα, η ΠΟΕΔΗΝ κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, Αίτηση Ακύρωσης και Αίτηση Αναστολής κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και του μέτρου της υποχρεωτικής άδειας άνευ αποδοχών για όσους εργαζόμενους στην Υγεία και στις Δομές Κοινωνικής Πρόνοιας δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2021.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος