FOLLOW US: facebook twitter

Σύγχρονα Κτηματολογικά γραφεία τα Υποθηκοφυλακεία – Ψηφιακές οι υπηρεσίες του Κτηματολογίου από το 2021

Ημερομηνία: 23-12-2020 | Συντάκτης:

Τις προτεραιότητες του Κτηματολογίου για το 2021, με έμφαση στις ψηφιακές υπηρεσίες, παρουσίασαν χθες ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο αρμόδιος υφυπουργός για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Δ. Οικονόμου και ο πρόεδρος του Κτηματολογίου, Δημήτρης Σταθάκης, σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως το 2021 θα είναι «έτος-ορόσημο» για το Κτηματολόγιο καθώς μέσα στην επόμενη χρονιά:

Το σύνολο σχεδόν των παλαιών υποθηκοφυλακείων θα μετεξελιχθούν σε σύγχρονα Κτηματολογικά Γραφεία του Φορέα (μέχρι σήμερα έχουν μετεξελιχθεί 6 από τα 17 Κτηματολογικά Γραφεία και 13 από τα 75 Υποκαταστήματα τους).

Όλες οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες καθώς και αυτές που θα τεθούν σε λειτουργία αργότερα μέσα στο 2021, θα επεκταθούν σε όλα τα νέα Κτηματολογικά Γραφεία του Φορέα καλύπτοντας το σύνολο των συναλλαγών.

Θα υπάρξει σημαντική ωρίμανση όλων των φάσεων Κτηματογράφησης σε όλη την Επικράτεια.

Έτσι, σταδιακά και μέχρι τις αρχές του 2024, το Κτηματολόγιο θα έχει ολοκληρωθεί παντού στη χώρα και σε όλα τα επίπεδα κτηματογράφησης, θα έχουν μετασχηματισθεί και τα 390 υποθηκοφυλακεία σε 92 σύγχρονα νέα Κτηματολογικά Γραφεία και θα καταγράφεται υποχρεωτικά σε ψηφιακή μορφή το σύνολο των εγγράφων και χαρτών για όλες τις δικαιοπραξίες ακινήτων. Θα μιλάμε για ένα «Ολοκληρωμένο Ψηφιακό Κτηματολόγιο» υπογράμμισε ο υπουργός.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος