FOLLOW US: facebook twitter

Συγκροτήθηκε Επιτροπή Τουριστικής Προβολής στον δήμο Ζαχάρως με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου

Ημερομηνία: 24-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Επταμελή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης συγκρότησε η δημοτική αρχή Ζαχάρως στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Η επιτροπή θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και κύρια αποστολή την επεξεργασία προτάσεων που σχετίζονται με τον τουρισμό.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Φώτης Αλεξανδρόπουλος, η επιτροπή αναλαμβάνει τον προγραμματισμό και τη χάραξη της τουριστικής πολιτικής, τον σχεδιασμό της τουριστικής ανάπτυξης στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτικής του δήμου, ώστε να εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο τα αναγκαία μέτρα για τη βελτίωση του τουριστικού τομέα, προτείνοντας κατευθύνσεις για τη μελέτη και την κατάρτιση προγραμμάτων τουριστικής υποδομής και ανάπτυξης του δήμου, καθώς και για την προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων.

«Η επιτροπή θα συνεργάζεται με τους συναρμόδιους επαγγελματικούς φορείς της τοπικής κοινωνίας για την εναρμόνιση των πολιτικών τους και τον συντονισμό των δράσεων, με σκοπό την υποβοήθηση της τουριστικής ανάπτυξης και τη βελτίωση της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού του δήμου, θα συμμετέχει διά του προέδρου της και άλλων μελών στις εκπροσωπήσεις του δήμου σε τοπικές, πανελλαδικές ή διεθνείς εκθέσεις που διοργανώνονται με θέμα τον τουρισμό, για την προβολή του δήμου και την προώθηση των τοπικών τουριστικών προϊόντων και θα σχεδιάζει και θα προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο διαφημιστικά προγράμματα που αφορούν την τουριστική προβολή και διαφήμιση του», ανέφερε ο κ. Αλεξανδρόπουλος και πρόσθεσε ότι η επιτροπή θα αναλάβει να βοηθήσει στη βελτίωση των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών του δήμου και των τοπικών επιχειρήσεων, με τη σύνταξη προτάσεων για την έκδοση κανονιστικών αποφάσεων από το δημοτικό συμβούλιο, ώστε να αλλάξει ριζικά η εικόνα της πόλης σε κάθε σημείο.

Πρόεδρος ορίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Παναγόπουλος, με αναπληρωτή του τον αντιδήμαρχο Φώτη Αλεξανδρόπουλο. Τα υπόλοιπα μέλη είναι ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ζαχάρως, Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, ο Χρήστος Μπηλιώνης ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Τουριστικών Καταλυμάτων, ο Χρήστος Στρίγγας, εκπρόσωπος των Τουριστικών Γραφείων, ο Νίκος Κουτσόπουλος, η Μαρία Καψιμάληκαι ο Γιάννης Αλεξανδρόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος