FOLLOW US: facebook twitter

Εμμανουήλ Καραλής: 4ος στον κόσμο, 1ος στην καρδιά μας!

Ημερομηνία: 04-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Αθλητικά, Νέα
Συγκλονιστικός ο 21χρονος Πυργιώτης επικοντιστής, άγγιξε το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στον τελικό του επί κοντώ
Του Κώστα Πλιάγκου

Την μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του πέτυχε ο Εμμανουήλ Καραλής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. O 21χρονος Πυργιώτης πρωταθλητής, κατέλαβε την 4η θέση στο επί κοντώ με άλμα στα 5,80μ., επίδοση με την οποία ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ και αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ Κ23. Ο Καραλής, που από πέρυσι ανήκει στον Απόλλωνα Πύργου, δείγμα της αγάπης για τον τόπο καταγωγής του, έκανε σπουδαίο αγώνα περνώντας με την πρώτη προσπάθεια τα τρία πρώτα ύψη και λίγο έλειψε να ξεπεράσει και τα 5.87μ., που θα του έδιναν και το μετάλλιο! Όπως και να ’χει είναι 4ος Ολυμπιονίκης μόλις στα 21 του χρόνια και έχει μπροστά του όλο το μέλλον να διεκδικήσει μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις και να δει τον πήχη ακόμη υψηλότερα.

Ο Καραλής στην παρουσίαση των αθλητών ήταν ο πρώτος  που μπήκε στο στάδιο,  κοίταξε γύρω γύρω τον στίβο και τις κερκίδες και κούνησε το κεφάλι του εμφανώς χαρούμενος αλλά και  συγκινημένος, σαν να έλεγε «Θεέ μου, τι ζω!». Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε πρώτος τον τελικό και πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5.55μ., δείχνοντας… κεφάτος και σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Ο Καραλής πέρασε με την πρώτη προσπάθεια και τα 5.70μ. πλησιάζοντας σταδιακά το ατομικό του ρεκόρ που είναι 5.80μ.. Με ένα πλατύ χαμόγελο, έδειξε να απολαμβάνει την στιγμή και εμφανίστηκε έτοιμος να κυνηγήσει κάτι ακόμη πιο σπουδαίο στην πορεία του τελικού.

Ο φέρελπις “Μανόλο” συνέχισε να εντυπωσιάζει στον τελικό καθώς πέρασε με την πρώτη και τα 5.80μ. που είναι το ατομικό του ρεκόρ, γεγονός που πανηγύρισε έντονα με σφιγμένες γροθιές και χαμογελώντας στην κάμερα. Τα 5.80μ., πέρασαν οχτώ αθλητές (από τους 14 συνολικά) και ο Καραλής είχε ήδη στεφθεί Ολυμπιονίκης με την είσοδό του στην 8άδα!

Ο πήχης ανέβηκε στα 5.87μ., αλλά ο Καραλής δεν κατάφερε να τον ξεπεράσει στις τρεις προσπάθειές του και σε συνδυασμό με τις επιδόσεις των υπολοίπων συναθλητών του κατέλαβε την άκρως τιμητική 4η θέση. Μετά το τέλος του τρομερού αγώνα του, έκανε μια αφιέρωση στους γονείς του. “Ευχαριστώ μαμά και μπαμπά”, ήταν το μήνυμα προς τους γονείς του, που είχε γράψει στην αγγλική γλώσσα σε ένα κομμάτι χαρτί!

Χρυσό ο Σουηδός Ντουπλάντις

Το χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο κατέκτησε ο 22χρονος Σουηδός Αρμάντ Ντουπλάντις, που πέρασε με την πρώτη τα 6.02μ.. Στη συνέχεια ανέβασε τον πήχη στα 6.19μ. με στόχο να σπάσει το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ, έφτασε κοντά, αλλά δεν τα κατάφερε. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Αμερικανός Κρίστοφερ Νίλσεν, με άλμα στα 5.97μ. και το χάλκινο ο Βραζιλιάνος Τιάγκο Μπραζ με 5.87μ.. Ένα εκ των φαβορί, ο Γάλλος Λαβιλενί, τραυματίστηκε στον αστράγαλο κατά την προθέρμανση  και ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 8η θέση (5.70μ.).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος