FOLLOW US: facebook twitter

Όλοι  με μια ψυχή «για τον Άγγελο»!: Συγκινητική η θεατρική παράσταση αλληλεγγύης και στήριξης στον Άγγελο Λαδά στο Κουρβισιάνειο Γαστούνης

Ημερομηνία: 10-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Ένα βιβλίο, μία θεατρική ομάδα, μια συγκινητική παράσταση, μια ιδέα και δεκάδες άνθρωποι που στηρίζουν μια ξεχωριστή προσπάθεια αλληλεγγύης για να μπορέσει ο Άγγελος Λαδάς από το Βαρθολομιό να συνεχίσει τις θεραπείες του με αξιοπρέπεια σε ένα κέντρο αποκατάστασης τη στιγμή που η πολιτεία είναι απούσα, συνθέτουν  όλα όσα διαδραματίστηκαν το Σαββατοκύριακο στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό θέατρο της Γαστούνης.  Ο λόγος για την εξαιρετική μουσικοχορευτική παράσταση «Για τον Άγγελο», που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ν.Π. Πολιτισμού του Δήμου Πηνειού. Η παράσταση  στηρίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Άννας Κορτέση,  το σενάριο και την σκηνοθεσία υπογράφει ο Παναγιώτης Πέττας που υποδύεται στην παράσταση και τον ρόλο του Μιχάλη, του πατέρα του Άγγελου που δυστυχώς «έφυγε» νωρίς κι έτσι όλα τα βάρη έχουν πέσει πάνω στη μητέρα του. Μια ηρωίδα μάνα βιοπαλαίστρια που δίνει έναν τιτάνιο αγώνα και παλεύει με «θεούς και δαίμονες» για να τα βγάλει πέρα. Αυτόν ακριβώς τον αγώνα της, περιγράφει η παράσταση με πολύ ανθρώπινο τρόπο και τεράστια ευαισθησία, με τους ηθοποιούς να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να περάσουν σπουδαία μηνύματα. Στην παράσταση συμμετείχε και  η σχολή χορού step up Ιωάννα Παυλίδου.

Και τις δύο μέρες, το Κουρβισιάνειο ήταν κατάμεστο από κόσμο που ήρθε για να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια, καθώς τα έσοδα των παραστάσεων αλλά και των επόμενων που θα πραγματοποιηθούν στις 14 και 15 Δεκεμβρίου αυτή τη φορά στο ΣΙΝΕ ΑΣΤΡΟΝ των Λεχαινών, θα δοθούν όπως προαναφέραμε για την θεραπευτική αγωγή του 28χρονου Άγγελου, που έμεινε καθηλωμένος σε ένα αναπηρικό καρότσι μετά από ένα ατύχημα ηλεκτροπληξίας που είχε το 2015.

Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα που ανέβασε την παράσταση με τον Παναγιώτη Πέττα στο «τιμόνι», ευχαρίστησε τον κόσμο για την θερμή ανταπόκριση, τονίζοντας ότι δημιουργήθηκε για μια Ιδέα και έναν σκοπό, αυτό ήταν το στοίχημά της, γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις αυτό που βοηθάει δεν είναι τα λόγια, είναι οι πράξεις.

Στην παράσταση έπαιξαν

Λυκοκανελου Αλεξάνδρα, Τσερεμε Αρετή, Πέττας Παναγιώτης, Χατζόπουλος Κωνσταντίνος, Αλεξόπουλος Διονύσιος-Ανδρέας, Γεωργακοπουλος Διονύσιος, Τσερεμε Διονυσία, Τσαγκανελιας Αλέξανδρος, Φιτσαλου Δημητρα, Βρυώνη Αλεξία, Μαστροπαναγιωτοπουλου Ανδριαννη, Αβραμιδη Τζένη-Ελένη και οι μικροί Παπαδόπουλος Χρήστος, Καλαριτης Μαριος, Κουνανης Αλεξανδρος, Κουνανης Ανδρέας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος