FOLLOW US: facebook twitter

«Ελπίζω, να γίνει πάλι το θαύμα και να γυρίσω στο γιό μου…»: Συγκινητική ανταπόκριση στη συναυλία στήριξης και αλληλεγγύης στη Νικολία

Ημερομηνία: 01-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Μια μεγάλη ζεστή αγκαλιά, στη Νικολία, την εξαίρετη εκπαιδευτικό και μητέρα, έδωσαν το βράδυ της Κυριακής πολίτες του Πύργου, συνάδελφοι της εκπαιδευτικοί και μαθητές που γέμισαν τον προαύλιο χώρο του 2ου Λυκείου της πόλης, εκδηλώνοντας την συμπαράσταση και τη στήριξη τους, στον αγώνα που ετοιμάζεται να δώσει για δεύτερη φορά στη ζωή της, με γενναιότητα και δύναμη ψυχής.

Στη συναυλία συμπαράστασης «Τραγουδώ, αγαπώ, ελπίζω» που διοργάνωσαν με πολύ αγάπη, οι συνάδελφοι της και η ΕΛΜΕ Ηλείας μαζί με την Banda Morena και τον Νικόχρηστο Λαμπαούνα, τον Πάνο και τη Νάσια Χατζηλαζαρίδη, τον Μάριο Δημητρόπουλο αλλά και τον Ηρακλή Φάμελο, η συγκίνηση ήταν έκδηλη απ’ όλους και πολύ περισσότερο από την ίδια την Νικολία Μωραίτη, που δε μπορούσε παρά να παραβρεθεί και να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς της προς όλο αυτόν τον κόσμο που συγκεντρώθηκε για να της εκφράσει την αγάπη και τη στήριξη του.

Φανερά συγκινημένη, και με τρεμάμενη φωνή, όταν αναφερόταν στον μονάκριβο γιο της τον Δρόσο, μίλησε με λόγια καρδιάς για τη βραδιά αυτή, την ξεχωριστή όπως είπε στιγμή για τη ζωή της, ανοίγοντας την ψυχή της μπροστά στο πολυπληθές κοινό… «Είμαι εδώ. Είμαι ένας άνθρωπος που στη ζωή μου μέχρι τώρα πάντα εκφράζω συναίσθημα. Στους μαθητές μου λέω ότι πρέπει να εκφράζουμε συναίσθημα, να λέμε αυτό που αισθανόμαστε, να είμαστε ειλικρινείς. Αυτό λοιπόν, πάντα προσπαθώ να κάνω. Ένα άλλο που λέω πάντα στους μαθητές μου-  και είναι πολλοί εδώ απόψε- ότι στις ανατροπές της ζωής, πρέπει να είστε δυνατοί και να πηγαίνετε κόντρα στον άνεμο. Εγώ λοιπόν, πάντα πάω κόντρα στον άνεμο. Αυτή τη φορά, πραγματικά είναι όχι απλώς συγκινητικό αυτό που συμβαίνει απόψε, αλλά και όλο αυτό τον καιρό στη προσπάθεια των συναδέλφων μου, και φίλων και συγγενών να είστε δίπλα μου. Σας αισθάνομαι δίπλα μου, ξέρω ότι είστε εδώ από αγάπη και εγώ από αγάπη σας κάνω μια μεγάλη αγκαλιά και σας ευχαριστώ πολύ».

Συνεχίζοντας, θέλησε να μιλήσει για την περιπέτεια της, ώστε «να μη ρωτάτε ο ένας τον άλλο»… «Αυτό το έχω ξαναζήσει το 2003 και εκεί φάνηκα δυνατή, γιατί ξέρετε, ότι η δύναμη μου, είναι ο Δρόσος, ο γιός μου. Τότε, όλοι οι γιατροί στην Ελλάδα είπαν ότι δε μπορεί να με αγγίξει κανείς στον κόσμο μόνο δυο που βρισκόντουσαν στην Αμερική. Ο ένας από αυτούς είναι ο Dr. Sekhar,  Ινδός στην καταγωγή που διαπρέπει στην Αμερική και είναι ένας από τους καλύτερους νευροχειρουργούς του κόσμου. Ο ίδιος λοιπόν και τώρα, 16 χρόνια μετά, (το 2003 ήμασταν στην Ν.Υ.) –(στις 10 Οκτώβρη φεύγω για Σιατλ στις 16 μπαίνω στο νοσοκομείο), θεωρώ, ελπίζω ότι θα ξανακάνει το θαύμα και όπως λέει και αυτός όπως μου είχε ξαναπεί το 2003 «Νικολία το χέρι μου το οδηγεί μια άλλη δύναμη πιο μεγάλη, εγώ θα κάνω ότι μπορώ», άρα λοιπόν και τώρα θεωρώ με όλη σας την αγάπη, τη βοήθεια, τις προσευχές σας, ο καθένας κάποιον Θεό έχει, κάπου στο σύμπαν κάτι θεωρεί ότι είναι πιο δυνατό από εμάς, οπότε ελπίζω να γίνει πάλι το θαύμα. Το θαύμα για να γυρίσω πάλι κοντά στο γιο μου, κοντά σας και να κάνουμε ένα άλλο πάρτι. Απόψε θέλω να περάσετε όμορφα και το κλάμα ακόμα να είναι κλάμα ανακούφισης, όπως λέω με το γιο μου -ουφ ανακούφισης. Απόψε πρέπει να περάσουμε στιγμές, και απόψε είναι μια εξαιρετική στιγμή για τη δική μου ζωή και φαντάζομαι και για τη δική σας, γιατί μοιραζόμαστε ένα πάρα πολύ δυνατό συναίσθημα που είναι βασικό στον άνθρωπο και ‘γω είμαι από τους τυχερούς ανθρώπους γιατί και από την οικογένεια μου από την ώρα που γεννήθηκα έχω πάρει απίστευτη αγάπη και είμαι τυχερή γιατί συνεχίζω να παίρνω, και πάντα δίνω αγάπη. Σας ευχαριστώ όλους, να περάσουμε τέλεια απόψε».

Στο πλευρό της Νικολίας, βρέθηκαν εκατοντάδες πολίτες και αρχές του τόπου, μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος ο οποίος μεταξύ άλλων κάλεσε όλο τον κόσμο να συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια τονίζοντας ότι «η φίλη μας έχει δώσει σκληρό αγώνα μέχρι τώρα, είναι αθλητής ολυμπιακών ρεκόρ και αυτή τη φορά θα κερδίσει το τελικό στοίχημα. Εύχομαι ο Θεός να είναι μαζί της, η αγάπη μας και οι ευχές μας τη συντροφεύουν».

(Υπενθύμιση, ο λογαριασμός ενίσχυσης είναι: ALPA BANK IBAN GR 8601405600560002101122659, κάτοχος Νικολία Μωραίτη).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος