FOLLOW US: facebook twitter

Συγκίνηση για τον Αθανάσιο Κανελλόπουλο στα αποκαλυπτήρια της προτομής του στον Πύργο: Ζωντανός στη μνήμη της Ηλείας

Ημερομηνία: 26-03-2019 | Συντάκτης:

Έχουν περάσει 25 χρόνια απο τη στιγμή που έφυγε από τη ζωή. Μια ζωή αδιάκοπης προσφοράς στην κοινωνία, ως ακαδημαϊκός, δημοσιογράφος, πολιτικός, άνθρωπος… Ο Αθανάσιος Κανελλόπουλος συνεχίζει να προκαλεί συγκίνηση σε κάθε αναφορά στο ονόμα του. Το μεσημέρι της 25ης Μαρτίου και μετά την παρέλαση, στο πάρκο ΣΠΚ στον Πύργο, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του, που φιλοτέχνησε αδαπάνως ο Βασίλης Λύγγας.

Ο δήμος Πύργου και ο δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής, έλαβε την απόφαση να αποκατασταθεί η τιμή στη μνήμη του Αθανάσιου Κανελλόπουλου με την τοποθέτηση της νέας προτομής του στο πάρκο ΣΠΚ, ανάμεσα σε άλλους επιφανείς Ηλείους και Πύργιους…

Παρουσία της συζύγου του Χρυσής, της κόρης του Κρινιώς και άλλων συγγενικών και φιλικών προσώπων τελέστηκε αρχικά επιμνημόσυνη δέηση απο τον Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό. Συγκινητική ήταν η αναφορά και παρουσίαση του Αθανάσιου Κανελλόπουλου, απο τον εγγονό του και γιο της Κρινιώς Κανελλοπούλου, Νεοκλή. Μίλησε με θέρμη για τον παππού του, αναφέροντας πως η πολιτική ταυτιζόταν στην πολιτική για τον Αθανάσιο Κανελλόπουλο, περιγράφοντας έναν άνθρωπο που είχε στο επίκεντρο της πολιτικής του σκέψης και πράξης τον άνθρωπο, ενώ ήταν βαθιά συναισθηματικός, με ενθουσιασμό για τη ζωή και τον αγώνα του. “Όταν σκέφτομαι τον παππού μου η πρώτη λέξη που έρχεται στο μυαλό μου είναι “θυσία” γιατί έβαζε το κοινό συμφέρον πάνω απο τον εαυτό του και εκείνο της οικογενειάς του”… κάνοντας λόγο για την μεγάλη παρακαταθήκη που άφησε πίσω του…

Ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, επισήμανε στην ομιλία του πως το μέγεθος του Αθανάσιου Κανελλόπουλου έγινε αντιληπτό στην πραγματική του διάσταση αφότου έφυγε απο τη ζωή. “Η πολιτική δεν μπορεί να εκπληρώσει την αποστολή της παρά μόνο όταν ακουμπά, πάνω στην ανθρωπιά και το ήθος” είπε ο κ. Λιατσής για τον Αθ. Κανελλόπουλο. “Η Ηλεία ήταν η λατρεία της ζωής του. Υπήρξα ταπεινός μαθητής του στο δικό του εργαστήρι της πολιτικής που καθημερινά δίδασκε και παρακολουθούσα με εξαιρετικό ζήλο ότι έλεγε και ότι αποφάσιζε για πολλά χρόνια” σημείωσε μεταξύ άλλων. Στάθηκε σε ένα από τα βιβλία του Αθ. Κανελλόπουλου που είχε προσφέρει στον σημερινό δήμαρχο Πύργου που φέρει ιδιόχειρη αφιέρωση, δείγμα της εκτίμησης του. “Είχα τη μεγάλη τιμή να με περιβάλει με τη φιλία του και τον ακολούθησα σε όλη την πολιτική του διαδρομή μετά τη μεταπολίτευση και όταν έφυγε ακολούθησα την κόρη του Κρινιώ… Μου έλειψε όταν έφυγε απο κοντά μας. Φτώχυνε αθεράπευτα το Κοινοβούλιο…” τόνισε.

Στη συνέχεια έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής και κατάθεση στεφάνων από τον πρώην υπουργό και βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα, την Κρινιώ Κανελλοπούλου και τον Γαβρίλη Λιατσή, που παρέδωσε στα χέρια της συζύγου του Αθανάσιου Κανελλόπουλου, Χρυσή, την ελληνική σημαία με την οποία ήταν καλυμμένη η προτομή του.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η της Εταιρείας Ηλειακών Μελετών Ευγενία Χριστοπούλου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος