FOLLOW US: facebook twitter

«Δεν μπορούμε να κλειστούμε από τις 6 στο σπίτι»: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ιατρίδη στον Πύργο

Ημερομηνία: 22-02-2021 | Συντάκτης:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, λίγο μετά τις 4μμ. στην πλατεία Ιατρίδη στον Πύργο. Η συγκέντρωση ξεκίνησε ύστερα από συντονισμό αυθόρμητων διαδικτυακών αντιδράσεων με κύριο ζήτημα την απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 6μ.μ. και κατέληξε στη συνάθροιση περίπου 50 ατόμων.

Ένας εκ των συντελεστών του εγχειρήματος, ο Γιώργος Δούνιας, δήλωσε ότι πρόκειται για μια εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στα νέα μέτρα, χαρακτηρίζοντάς τα αντισυνταγματικά, και προανήγγειλε παρόμοιες ενέργειες κάθε Κυριακή.

«Θεωρούμε αδιανόητο για την πόλη του Πύργου να επιβληθεί καραντίνα από τις 6 το απόγευμα, ειδικά τώρα που μεγαλώνει η μέρα και ο κόσμος θα θέλει να κάνει μια σωματική άσκηση. Η κυβέρνηση μας είπε ότι από τη στιγμή που θα βγει το εμβόλιο, θα υπάρχει ελευθερία κινήσεων και η κοινωνία θα απελευθερωθεί από τα βάρβαρα μέτρα. Ενώ όμως έχει ήδη βγει το εμβόλιο, τα μέτρα αντί να χαλαρώνουν, γίνονται πιο αυστηρά. Διατηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, θα διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά και όπως επιβάλλεται από το Σύνταγμα. Φυσικά και υπάρχει ζήτημα δημόσιας υγείας, αλλά θεωρούμε πως η κυβέρνηση το χρησιμοποιεί ως πρόσχημα για να περάσει μέτρα που δεν υπήρχε περίπτωση να περάσουν», τόνισε.

Ο εκπαιδευτικός Λάζαρος Ασμής δήλωσε: «Ο κόσμος αμφιβάλλει για τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση. Σαφέστατα υπάρχει ιός, σαφέστατα υπάρχει κίνδυνος, αλλά υπάρχει μια ασυνέπεια στα μέτρα. Μας λένε για διπλή μάσκα και αποστάσεις αλλά στα σχολεία έχουμε 25 παιδιά σε λίγα τ.μ. Κυβερνητικά στελέχη παραβιάζουν τα μέτρα, όπως είδαμε τον πρωθυπουργό 2-3 φορές. Υπάρχει σαφής διάθεση από την κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να περάσει μέτρα που δεν τολμούσε άλλη κυβέρνηση να πάρει. Υπάρχει ένα κλίμα αμφιβολίας και ασυνέπειας που μας οδηγεί στο να αντιδράσουμε», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος