FOLLOW US: facebook twitter

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας για τα ζητήματα των Πυρόπληκτων περιοχών της Ηλείας

Ημερομηνία: 14-09-2021 | Συντάκτης:

Στις 14/09/2021 η Εθελοντική Ομάδα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας διοργανώνει  συγκέντρωσή διαμαρτυρίας  έξω από το Διοικητήριο (κτίριο πρώην Νομαρχίας Πύργου Ηλείας ) στις 12:00 π.μ. με σκοπό την δικαίωση των δίκαιων αιτημάτων των πολιτών των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας-Πύργου σε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, κ. Γιαννόπουλο Βασίλειο, και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης,  κ. Θεόδωρο Βασιλόπουλο.

Η κατάσταση που βιώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, από την πρώτη μέρα της καταστροφικής επέλασης της πυρκαγιάς έως και σήμερα, ήταν τραγική. Η ατελείωτη αγωνία και οδύνη, που ένιωσε κάθε συνδημότης μας βλέποντας τις δασικές εκτάσεις και τις περιουσίες του να τυλίγονται στις φλόγες, μπορούν να χαρακτηρίσουν επακριβώς το γενικότερο κλίμα που επικρατεί ακόμη και σήμερα και δυστυχώς θα συνεχίσει να επικρατεί επί μακρόν .

Ως Εθελοντές βρεθήκαμε από τις πρώτες ώρες του ξεσπάσματος της πύρινης λαίλαπας δίπλα στη πρώτη γραμμή, βοηθώντας τις Πυροσβεστικές Δυνάμεις και την Πολιτική Προστασία του Δήμου μας μέσω του ανεφοδιασμού τροφίμων και πόσιμου νερού. Από την πρώτη κιόλας στιγμή, δεκάδες άτομα από την Αρχαία Ολυμπία και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας, ενώσαμε αρμονικά τις δυνάμεις μας και εργαστήκαμε εθελοντικά προς όφελος των Πυρόπληκτων κατοίκων της περιοχής μας, με κύριο γνώμονα το καθήκον προς τους συνανθρώπους μας, την περιοχή μας και τον τόπο μας. Με κύριο γνώμονα το καθήκον μας με αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια…

Έχοντας έρθει λοιπόν άμεσα αντιμέτωποι με τις επώδυνες συνέπειες που άφησε πίσω της αυτή η ολέθρια πυρκαγιά, θεωρούμε αδιανόητο το γεγονός ότι οριζόντια μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί και εφαρμόζονται για τους Δήμους της Εύβοιας και της Αττικής δεν φαίνονται να προορίζονται και για τους δύο πυρόπληκτους Δήμους της Ηλείας. Όλα  τα δίκαια αιτήματα μας σε συνδυασμό με τις προτάσεις των προέδρων των κοινοτήτων των δύο Δήμων που αναφέρονται σε συγκεκριμένα προβλήματα των εκάστοτε περιοχών πρέπει να ακουστούν και τύχουν θετικής ανταπόκρισης .

Καλούμε όλους τους Δημότες των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου να συμμετέχουν στην Συγκέντρωση μας, η οποία θα πληροί όλα τα μέτρα προστασίας κατά το COVID-19.

Τα αιτήματα

Οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις των Δήμων Αρχ. Ολυμπίας- Πύργου Ηλείας γιατί δεν περιλαμβάνονται στους δικαιούχους οριζόντιων μέτρων (ανεξάρτητα αν είναι πυρόπληκτοι) όπως :

  • Αναστολή ασφαλιστικών και δανειακών υποχρεώσεων
  • Αναστολή πλειστηριασμών
  • Απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ το 2021,2022,2023.
  • Μη επιστροφή του τμήματος της επιστρεπτέας προκαταβολής που πρέπει να επιστραφεί.
  • Τα οριζόντια μέτρα έχουν εφαρμοστεί για τους δυο Δήμους της Εύβοιας όχι όμως και για το Δήμο Αρχ. Ολυμπίας και Πύργου Ηλείας.

2. Να δημιουργηθεί ειδικό πρόγραμμα ρευστότητας για τις επιχειρήσεις των Δήμων με το 70% τουλάχιστον μη επιστρέψιμο.

3. Επταετής κάλυψη της απώλειας (αγροτικού) εισοδήματος.

4. Αναπλήρωση του φυτικού κεφαλαίου, ανεξάρτητα αν έχει δηλωθεί στο ΟΣΔΕ.

5. Ρυθμίσεις πυρόπληκτων δανείων του 2007.

6. Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης (και στις εργασίες αναδάσωσης) για τους κατοίκους της περιοχής.

7. Συμμετοχή των κατοίκων των Δήμων Αρχ. Ολυμπίας- Πύργου Ηλείας στην επιτροπή Ανασυγκρότησης της περιοχής μας.

8. Άμεση αποκατάσταση και χρηματοδότηση των πληγεισών επιχειρήσεων.

9. Κίνητρα και στήριξη των έμμεσων πληγεισων επιχειρήσεων.

10. Ενίσχυση της χρηματοδότησης των δήμων προκειμένου να είναι σε θέση να αποκαταστήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν κατά την κατάσβεση της πυρκαγιάς στα οδικά δίκτυα και τις ιδιωτικές περιουσίες.

11. Τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας που αφορά στη συντήρηση και διάνοιξη των ζωνών πυρασφάλειας

Διοργανωτές:

Εθελοντική Ομάδα Δήμου Αρχ. Ολυμπίας

Επικοινωνία:

Γεννηματάς Θεόδωρος: 6983689522

Μουλαγιάννης Κων/νος : 6977093427

Γραφείο: 2621306701

Email: ethelontikhomadaolympias@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος