FOLLOW US: facebook twitter

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους πυρόπληκτους από την Εθελοντική Ομάδα Αρχ. Ολυμπίας έξω από το Διοικητήριο στον Πύργο

Ημερομηνία: 15-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι στην είσοδο του διοικητηρίου της ΠΕ Ηλείας στον Πύργο μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Αρχαίας Ολυμπίας, με στόχο την υλοποίηση των αιτημάτων των πυροπλήκτων της Ηλείας.

Κρατώντας μαύρες σημαίες, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι οι πυρόπληκτοι του νομού δεν αντιμετωπίζονται το ίδιο με τους πυρόπληκτους της Εύβοιας και ζήτησαν ίση μεταχείριση.

«Έχοντας έρθει άμεσα αντιμέτωποι με τις επώδυνες συνέπειες που άφησε πίσω της αυτή η ολέθρια πυρκαγιά, θεωρούμε αδιανόητο το γεγονός ότι οριζόντια μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί και εφαρμόζονται για τους Δήμους της Εύβοιας και της Αττικής δεν φαίνονται να προορίζονται και για τους δύο πυρόπληκτους Δήμους της Ηλείας. Όλα τα δίκαια αιτήματά  μας σε συνδυασμό με τις προτάσεις των προέδρων των κοινοτήτων των δύο Δήμων που αναφέρονται σε συγκεκριμένα προβλήματα των εκάστοτε περιοχών πρέπει να ακουστούν και τύχουν θετικής ανταπόκρισης» δήλωσε ο Θεόδωρος Γεννηματάς, μέλος της εθελοντικής ομάδας.

Ο Κωστανίνος Μουλαγιάννης, Μέλος της Εθελοντικής  Ομάδος τηςΑρχ Ολυμπίας, τόνισε ότι πρέπει να εφαρμοστεί μια σειρά οριζόντιων μέτρων για να ανακουφιστούν οι πυρόπληκτοι, όπως η αναστολή πλειστηριασμών, ασφαλιστικών και δανειακών υποχρεώσεων, η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ ως το 2023, η μη επιστροφή μέρους της μη επιστρεπτέας, ειδικό πρόγραμμα ρευστότητας για τις επιχειρήσεις, επταετής κάλυψη του χαμένου αγροτικού εισοδήματος, κλπ.

Ακολούθησε συνάντηση αντιπροσωπείας των πολιτών με τον αντιπερ/ρχη Ηλείας, Β. Γιαννόπουλο, και τον αντιπερ/ρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Θεόδ. Βασιλόπουλο. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μουλαγιάννης δήλωσε ότι ήταν θετική εξέλιξη η συζήτηση και ότι θα επιδιωξουν συνάντηση και με τους βουλευτές. «

«Για όλα τα προβλήματα αναλυτικά μας έδωσαν απάντηση, όσον αφορά κυρίως αυτά που τους αφορούσαν. Για ορισμένα άλλα ζητήματα που δεν είχαν την ευθύνη μας προέτρεψαν να απευθυνθούμε αλλού. Συζητήσαμε πολύ ώριμα. Θα κάνουμε μία δεύτερη συνάντηση με τους βουλευτές του νομού για να μεταφέρουμε τα αιτήματα που τους αφορούν», τόνισε. Παρών στη συγκέντρωση ήταν και ο πρώην βουλευτής Μάκης Μπαλαούρας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος