FOLLOW US: facebook twitter

Συγκέντρωση αγροτών στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας από την Ομάδα Παραγωγών: Στο επίκεντρο όλα τα χρονίζοντα αγροτικά προβλήματα

Ημερομηνία: 07-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Επί τάπητος θα τεθούν όλα τα χρονίζοντα αγροτικά προβλήματα των Ηλείων παραγωγών, στην προγραμματισμένη συγκέντρωση αγροτών που διοργανώνει με πρωτοβουλία της η Ομάδα παραγωγών Αμαλιάδας την προσεχή Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στις 7.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο της πόλης. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν και οι ζημιές που προκλήθηκαν στον πρωτογενή τομέα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και που για μια ακόμα φορά φέρνουν στο προσκήνιο το θέμα του ΕΛΓΑ και την αναγκαιότητα αναθεώρησης του Κανονισμού του Οργανισμού.

Άλλωστε το πρώτο θέμα που θα τεθεί, αφορά την απόρριψη από τον ΕΛΓΑ Πατρών των αιτήσεων των παραγωγών για τις ζημιές που προκλήθηκαν το καλοκαίρι του 2019 από τον καύσωνα, καθώς ο οργανισμός υποστηρίζει ότι η θερμοκρασία στην βόρεια Ηλεία, έφτασε στους 39,8 βαθμούς Κελσίου και όχι τους… 40 βαθμούς όπου και δικαιολογείται αποζημίωση των ζημιών. Σε ότι αφορά στη νότια Ηλεία ο ΕΛΓΑ θεωρεί ότι οι ζημιές οφείλονται σε παθολογικά αίτια. Ωστόσο το αποτέλεσμα της απόρριψης των αιτήσεων είναι πολλοί παραγωγοί να χάνουν την στρεμματική ενίσχυση αφού λόγω των ζημιών και της απώλειας μέρος των προϊόντων τους δεν συμπληρώνουν τους 5 τόνους ανά στρέμμα. Κι επειδή χειμώνας έρχεται και όπως φαίνεται θα έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα θα υπάρξουν στην πορεία πολλά ανάλογα προβλήματα με τον ΕΛΓΑ που διυλίζει τον κώνωπα και κρίνεται τώρα περισσότερο από ποτέ αναγκαία η αναμόρφωση  του Κανονισμού του Οργανισμού.

Στην συνάντηση θα τεθούν ακόμα: Το θέμα των ΠΣΕΑ που ακόμα υπολείπονται, να πληρωθούν για το 2013 και 2016 και το υπόλοιπο 10% των ζημιών του 2018 που ακόμα εκκρεμεί, το θέμα της αναδιάρθρωσης της Κορινθιακής σταφίδας, τα προβλήματα της Ο.Π ελαιολάδου, απολογισμός για την βιομηχανική τομάτα κ.α

Τέλος όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ο.Π Αμαλιάδας στην συνάντηση θα παρευρεθεί και οικονομολόγος εξειδικευμένος πάνω σε οικονομικά και ασφαλιστικά θέματα των αγροτών που θα δώσει απαντήσεις σε πολλές ερωτήσεις παραγωγών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος