FOLLOW US: facebook twitter

Συγνώμη από το δήμαρχο Πύργου στα ΑμεΑ για την φράση που χρησιμοποίησε σε συνεδρίαση του Δ.Σ

Ημερομηνία: 08-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Την ειλικρινή του συγνώμη εξέφρασε προς την Πανελλήνια Ομοσπονιδα ΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλοςγια τη φράση που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που έθιγε τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Όπως τονίζει η ΠΟ.ΑμεΑ «Την αποδεχόμαστε και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε συνεργασία με το Δήμο Πύργου και τις υπηρεσίες του για να βελτιώνουμε έμπρακτα και στοχευμένα τη ζωή των ατόμων με αναπηρία, χρονίως πασχόντων και των οικογενειών τους’

Παράλληλα απέστειλε και επιστολή προς το Σωματείο Παραπληγικών Ηλείας για το ίδιο θέμα αναφέροντας: «Ειλικρινά ζητώ συγγνώμη αν άθελα μου, στον προφορικό λόγο συμπληρωματικά σε φράση μου χρησιμοποίησα αυτή τη λέξη η οποία και δεν είχε νοηματική ή ετυμολογική αυτοτέλεια έτσι όπως χρησιμοποιήθηκε.

Επ’ ουδενί λόγο, τόσο προσωπικά όσο κι όλοι στο Δήμο μας, θα μπορούσαμε καν να σκεφτούμε να παρομοιάσουμε προσβλητικά κατ’ αυτό τον τρόπο, κι άλλωστε αποδεικνύουμε συνεχώς κι έμπρακτα τη στήριξη μας στα ΑμΕΑ.

– Ιδρύσαμε ΚΔΑΠ – ΑμΕΑ στον Πύργο σε συνεργασία Δήμου Πύργου – ΔΗΚΕΠ – ΚοινΣεπ.

– Απασχολούμε τρία άτομα ΑμΕΑ μέσω προγράμματος ΟΑΕΔ με συγχρηματοδότηση κατά 50% από το Δήμο.

– Μειώσαμε με εισήγηση μας και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά 50% τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού σε ΑμΕΑ (με 80% αναπηρία).

– Συνεχίζουμε να βελτιώνουμε την καθημερινότητα των ΑμΕΑ με κατασκευή νέων και περισσότερων ραμπών σε διάφορα σημεία, καθώς και με άλλες παρόμοιες δράσεις.

Στήριξη στην πράξη, κι όχι απλά στα λόγια.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος