FOLLOW US: facebook twitter

Συνέντευξη Β. Παπαδόπουλου: «Οι τρεις δήμοι που υδροδοτούνται πρέπει να πληρώσουν τις οφειλές τους»

Ημερομηνία: 02-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
-Ο Σύνδεσμος προχωρά τις νομικές διαδικασίες για την είσπραξη των οφειλών του δήμου Πηνειού που με την σειρά του έχει υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά κατά του προέδρου του Συνδέσμου

Σε μια εφ’ όλης της ύλης, συνέντευξη προχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης,

ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης «Ο ΠΗΝΕΙΟΣ» κ Βασίλης Παπαδόπουλος, με αφορμή την συμπλήρωση του ενός χρόνου θητείας.  Όπως ανέφερε οκ Παπαδόπουλος, ο Σύνδεσμος ο οποίος έχει μοναδικό σκοπό την σωστή λειτουργία του δικτύου ύδρευσης που μεταφέρει το νερό από τις πηγές του Κακοταρίου, στους Δήμους Ήλιδας, Πηνειού και Ανδραβίδας – Κυλλήνης 9 μήνες το χρόνο, αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, από την στιγμή που οι συγκεκριμένοι Δήμοι δεν καταβάλουν την εισφορά τους, η οποία ανέρχεται σε 0,10 λεπτά ανά κυβικό κατανάλωσης. Κατά συνέπεια οι οφειλές των τριών δήμων για το νερό που δεν αποδίδονται στον Σύνδεσμο και που αποτελούν το κατεξοχήν έσοδό του , δυσχεραίνουν το έργο του και την εύρυθμη λειτουργία του. Γι αυτό και κάλεσε τις δημοτικές αρχές των τριών δήμων να τακτοποιήσουν έγκαιρα τις οφειλές τους στον «ΠΗΝΕΙΟ»

Επεσήμανε ωστόσο, πως  μετά από συναντήσεις που είχε με τους δημάρχους, οι Δήμοι Ήλιδας και Ανδραβίδας – Κυλλήνης, προχώρησαν στην καταβολή του μεγαλύτερου τμήματος των οφειλών και το υπόλοιπο το διακανόνισαν, με την δέσμευση ότι τώρα στο τέλος του έτους θα τακτοποιήσουν και όσα υπόλοιπα έχουν απομείνει.  ΚΆΤΙ – που όπως είπε  ο κ. Παπαδόπουλος- δεν έγινε με τον Δήμο Πηνειού γι αυτό και με απόφαση του ΔΣ θα προχωρήσουν οι νομικές διαδικασίες αφού όλο αυτό το διάστημα, ο Δήμος Πηνειού υδροδοτείται από τις πηγές του Κακοταρίου και εισπράττει τα χρήματα από τους δημότες του, ενώ ο ίδιος δεν καταβάλλει τις οφειλές του προς τον Σύνδεσμο που ανέρχονται συνολικά σε 190.000 περίπου ευρώ για τα έτη 2017,2018,2019. Εδώ να σημειώσουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες, ο δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος όταν αποκάλυψε το θέμα η Πρωινή, δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει τον τρόπο που προέκυψαν αυτές οι οφειλές και το ύψος τους και για το λόγο αυτό και ο ίδιος από την πλευρά του κατέθεσε μυνητήρια αναφορά κατά του προέδρου Συνδέσμου και μάλιστα όρισε και δικηγόρο, αποφασισμένος να φτάσει το θέμα ως το τέλος.

Οι πηγές Κακοταρίου από τις οποίες υδροδοτείται η Β. Ηλεία μέσω του Συνδέσμου ΠΗΝΕΙΟΣ

400.000 οι οφειλές που “κληρονόμησε” η νέα διοίκηση τον Δεκέμβρη του 2019

Τέλος ο κ Παπαδόπουλος, ανέφερε πως τα χρέη που «κληρονόμησε» από την προηγούμενη διοίκηση του συνδέσμου ξεπερνούν τις 400 χιλιάδες ευρώ εκ των οποίων οι 300 χιλιάδες ευρώ, είναι οφειλές στη ΔΕΗ για τη λειτουργία του διυλιστηρίου και οι 100 χιλιάδες ευρώ προς τρίτους, προμηθευτές, άποκατάσαση βλαβών, λειτούργικά έξοδα κλπ. Τόνισε πως το δίκτυο ύδρευσης , αντιμετωπίζει σοβαρά  προβλήματα λόγω παλαιότητας και χρειάζεται αλλαγή όλων των σωλήνων που τοποθετήθηκαν πριν μια 35ετία. Είπε πως ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία εκπόνησης μελετών, για την προστασία των πηγών του Κακοταρίου και την αντικατάσταση του δικτύου έως και την Χαβαρόβρυση, αφού από το συγκεκριμένο σημείο έως και τη δεξαμενή του Γερακίου, ήδη έχει εγκριθεί χρηματοδότηση για να αλλαχθούν οι σωλήνες με σύγχρονες.

Επίσης σε ότι αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς του διυλιστηρίου ο Παπαδόπουλος, ξεκαθάρισε πως, όπως προκύπτει από τις συμβάσεις, κύριος του έργου είναι ο Δήμος Ήλιδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος