FOLLOW US: facebook twitter

Ο στρατηγός Δεκαβάλλας στην… Καυκανιά!

Ημερομηνία: 20-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

irwas-kaukania2

Ατμοσφαιρική βραδιά από την Θεατρική Ομάδα Πύργου για έναν ‘ήρωα με παντούφλες’ στο υπαίθριο θεατράκι

  • Μοναδική η φιλοξενία των κατοίκων, του Πολιτιστικού Συλλόγου και της Τ.Κ με γαστρονομικά εδέσματα για… επίλογο

irwas-kaukania9

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η Θεατρική Ομάδα Πύργου έδωσε μια εξαιρετική παράσταση στο κατάμεστο υπαίθριο πέτρινο θεατράκι της Καυκανιάς- πέρυσι ήταν με τα «Εφήμερα» του Ροϊδη και φέτος με το έργο των Σακελάριου- Γιαννακόπουλου «Ένας ήρωας με παντούφλες»- το βράδυ του Σαββάτου, όπου οι θεατές απόλαυσαν κάθε λεπτό του έργου, σε μια ατμόσφαιρα που θύμιζε λίγο τα παλιά μπουλούκια που γύριζαν την επαρχία.

irwas-kaukania3

Το σκηνικό ήταν απλό, οι απαραίτητοι πάγκοι στο κοίλο του θεάτρου και τα λιγοστά και απαραίτητα επιπλάκια άλλωστε ο χώρος από μόνος του λειτούργησε υπέρ της παράστασης και δεν χρειαζόταν πολλά φτιασίδια, η επαφή με τους θεατές ήταν άμεση, σε απόσταση αναπνοής κι έτσι ο αυθεντικός λόγος των ηθοποιών εύρισκε αμέσως τους αποδέκτες του!  Το ήρεμο περιβάλλον και η σιγαλιά της νύχτας, έκαναν ακόμα και τον παραμικρό ψίθυρο, να μοιάζει ποίημα!

irwas-kaukania7

Οι θεατές ευχαριστήθηκαν την παράταση που σαφώς είχε στοιχεία διαχρονικά, δοσμένα με έναν κωμικοτραγικό τρόπο,  γέλασαν με τα καμώματα του στρατηγού Δεκαβάλλα, τα συναισθήματα ωστόσο εναλλάσσονταν γιατί όταν τα όνειρα καταρρέουν και η διαπλοκή και το χρήμα ευθύνονται γι αυτό, δεν μπορεί παρά να νοιώθεις απογοήτευση σε όποια εποχή και να ζεις!

irwas-kaukania

Γιατί μπορεί η  ιστορία να τοποθετείται το 1947 κατά την περίοδο του Εμφυλίου Πολέμου, όμως σε όλες τις χρονικές περιόδους ανθεί δυστυχώς η απάτη και το κυνήγι του μαύρου χρήματος στην πλάτη ορισμένων όχι αφελών, αλλά ανθρώπων που διαθέτουν μια παιδική αθωότητα όπως ο απόστρατος στρατηγός Δεκαβάλλας που θεωρούσε ότι η Πολιτεία θα τον τιμήσει για την προσφορά του! Το σπαθί του όμως και η στολή του όπως και τα όνειρά του οδηγήθηκαν στο σάκο του παλιατζή!

irwas-kaukania4

Στο ρόλο του στρατηγού Δεκαβάλλα ο Γιάννης Μανώλης, πλαισιωμένος από όλους τους αγαπημένους ηθοποιούς της θεατρικής Ομάδας Πύργου, έδωσαν όπως πάντα τον καλύτερο εαυτό τους.

irwas-kaukania5

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους πέρα από τον Γιάννη Μανώλη εμφανίστηκαν οι: Δημήτρης Οικονόμου, Ευρυδίκη Γερασιμοπούλου, Αναστασία Ρομποτή, Πέτρος Μερλέμης, Λάζαρος Κυπριώτης, Αθηνά Τσαρμποπούλου, Νάνσυ Τζανετοπούλου, Μαρία Στουραϊτη, Σπύρος Σαργέντης, Σταύρος Ρομποτής, Γεωργία Παπαϊωάννου, Νίκη Οικονόμου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, τα παιδιάΑσπασία Δογκάκη, Ειρήνη Ζέζα, Χαράλαμπος Ζέζας κανονικά όπως και στον Απόλλωνα συμμετείχαν στο έργο μέσω μικρών βίντεο  οι Βασίλης Σαργέντης, Γιώργος Γκιντζίρης και Ελίνα Μίχου.

irwas-kaukania8

Η πρόεδρος της Θεατρικής Ομάδας Πύργου Ευρυδίκη Γερασιμοπούλου, με την ιδιότητα όμως του μέλους του Πολιτιστικού Συλλόγου της Καυκανιάς, ευχαρίστησε όλους όσους στήριξαν αυτήν την διοργάνωση, τους κατοίκους του χωριού και τον πρόεδρος της Τ.Κ Γ. Ρηγόπουλο αλλά και τον δήμο Ολυμπίας, αφού η παράσταση δόθηκε στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας και της δράσης για την καλλιτεχνική έκφραση τοπικών πολιτιστικών ομάδων.

irwas-kaukania6


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος