FOLLOW US: facebook twitter

Στους δήμους το βάρος της δωρεάν διάθεσης μασκών στους μαθητές

Ημερομηνία: 21-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Οι δήμοι θα καλύψουν τη δαπάνη για τη δωρεάν παροχή μασκών στους μαθητές, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, μετά την παραδοχή από το υπουργείο Παιδείας ότι έκανε αποδεκτή την πρόταση των επιστημόνων για υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία από όλους, χωρίς ωστόσο να αναλαμβάνει τη διάθεσή τους σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε πως το υπουργείο Εσωτερικών έχει προετοιμάσει σχέδιο να καλυφθούν – μέσω της αυτοδιοίκησης – με μάσκες όλοι οι μαθητές της χώρας για όσο διάστημα χρειαστεί, διευκρινίζοντας ότι ο πρωθυπουργός έδωσε οδηγία και εντολή στο υπουργείο Εσωτερικών να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του.

«Εμείς είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για τις προδιαγραφές, μετά και την χθεσινή εισήγηση τους για χρήση μάσκας από όλους τους μαθητές», τόνισε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι λεπτομέρειες θα υπάρξουν τις επόμενες ώρες ή μέρες. Δήλωσε επίσης ότι θα γίνουν 9.500 προσλήψεις για την καθαριότητα των σχολείων της χώρας. «Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την καθαριότητα και την ασφάλεια των παιδιών μας στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα», διαβεβαίωσε ο υπουργός.

► Ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε ότι μπορεί να παραταθεί και για τον Σεπτέμβριο το μέτρο της τηλεργασίας ή back office, για τους δημόσιους υπαλλήλους που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου. Το μέτρο κανονικά λήγει σε 10 ημέρες.

Κεραμέως: Μάσκα μόνο μέσα στην τάξη 

«Η χρήση της μάσκας στα σχολεία θα είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους, ενώ στους εξωτερικούς θα χρησιμοποιείται μόνο αν υπάρχει συνωστισμός. Στα διαλείμματα, όπως και την ώρα της Γυμναστικής, δεν θα χρειάζεται», δήλωσε στο μεταξύ η υπουργός Παιδείας.

Μιλώντας στο ΟΡΕΝ, η Νίκη Κεραμέως σημείωσε ότι «από την αρχή αυτής της κρίσης ακολουθούμε αυστηρά τις οδηγίες των ειδικών».

Όπως έχει ήδη δηλώσει η υπουργός, η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλες τις τάξεις ακόμη και στο Νηπιαγωγείο, σύμφωνα και με την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας.
«Όλα τα μέτρα είναι στη βάση των εκάστοτε επιδημιολογικών δεδομένων. Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και όπως και στο παρελθόν αξιολογείται και επικαιροποιείται κάθε μέτρο», ανέφερε η κ. Κεραμέως.

Στην προγραμματισμένη για σήμερα νέα τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού με τους συναρμόδιους φορείς για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα, αναμένεται να κλειδώσουν τα μέτρα προστασίας που θα ισχύσουν τη νέα σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά και θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος