FOLLOW US: facebook twitter

Στόχος να μείνουν στον Πύργο οι πίνακες του μεγάλου λαϊκού καλλιτέχνη Θέμη Τσιρώνη

Ημερομηνία: 22-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός
Στα δικαστήρια όπως φαίνεται θα λυθεί η υπόθεση διαχείρισης του καλλιτεχνικού του έργου
-Μπροστάρης στον αγώνα ο Γιάννης Καλόφωνος

Στα δικαστήρια όπως όλα δείχνουν πρόκειται να λυθεί η υπόθεση διαχείρισης των έργων ζωγραφικής του μεγάλου λαϊκού ζωγράφου Θέμη Τσιρώνη που αποτελούν μια μεγάλη πολιτιστική κληρονομία για τον Πύργο και την Ηλεία, αφού αυτά φυλάσσονταν στον Άγιο Ιωάννη όπου κατοικούσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Αποτέλεσμα εικόνας για θεμησ τσιρωνησ ζωγραφοσ

Μάλιστα το θέμα άνοιξε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ιωάννη Πύργου και επιχειρηματίας Γιάννης Καλόφωνος, που  υπέβαλλε σύμφωνα με ανάρτηση του στο fb την παραίτησή του, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να επισημάνει ότι ο δήμος Πύργου δεν έκανε τις απαραίτητες ενέργειες να διεκδικήσει τους πίνακες με στόχο να δημιουργηθεί ένα μικρό Μουσείο για τον Θέμη Τσιρώνη στον Άι- Γιάννη.

Από την στιγμή αυτή και μετά, άνοιξε ένας μεγάλος διαδικτυακός διάλογος μεταξύ του  Γιάννη Καλόφωνου και του προέδρου του ΔΟΠΠ Χάρη Μικελόπουλου, όπου ο τελευταίος υποστηρίζει ότι ο ΔΟΠΠ δεν έχει καμιά δικαιοδοσία σε αυτήν την φάση πάνω στα έργα του Τσιρώνη, ότι ο δήμος Πύργου έχει ορίσει δικηγόρο για την εξέταση των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι κληρονόμοι του Θέμη Τσιρώνη και που θα εκδικαστούν στις 24 Φεβρουαρίου 2021 στον Πύργο και ακόμα ότι με προσωρινή δικαστική απόφαση στην οποία έχει παραστεί ο δήμος, δικαιώνονται οι φερόμενοι ως κληρονόμοι του.

Σύμφωνα με τον κ. Καλόφωνο, τα έργα του Τσιρώνη ήδη φορτώθηκαν σε ημιφορτηγό με άγνωστη κατεύθυνση ενώ οι κληρονόμοι του που τα διεκδικούν έχουν σκοπό να δωρίσουν τους πίνακες στο Μουσείο Γουλανδρή.

Ωστόσο ο κ. Καλόφωνος που είχε όπως όλοι ξέρουμε πολύ στενή σχέση με τον Θέμη Τσιρώνη, είχε διοργανώσει και έκθεση των έργων στο εστιατόριό του στον Αι- Γιάννη, αναφέρει ότι έχει ιδιόχειρο σημείωμα του καλλιτέχνη που ζητούσε τα έργα του να μείνουν εδώ.

Υποστηρίζει ακόμα ότι  έστω και την τελευταία στιγμή θα πρέπει να γίνουν ενέργειες έτσι ώστε το έργο του Θέμη Τσιρώνη να μείνει στην περιοχή και να αξιοποιηθεί κατάλληλα,  ιδιαίτερα φέτος που είναι μια χρονιά-επέτειος από τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης τους ήρωες της οποίας ο μεγάλος λαϊκός καλλιτέχνης είχε υμνήσει με τα έργα του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος