FOLLOW US: facebook twitter

Στόχος η τουριστική ανάκαμψη της Αρχαίας Ολυμπίας – Συγκροτήθηκε 15μελής Επιτροπή με πρόεδρο τον αντ/ρχο Χάρη Σπηλιόπουλο

Ημερομηνία: 20-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Τη Συγκρότηση Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, προκειμένου να διαμορφωθεί ο οδικός χάρτης για την τουριστική ανάκαμψη της Αρχαίας Ολυμπίας την επόμενη μέρα της πανδημίας. Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χάρης Σπηλιόπουλος, η διατήρηση της τουριστικής δημοφιλίας του δήμου επιβάλλει τη διαμόρφωση ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης κατόπιν ευρείας διαβούλευσης.

«Η διατήρηση του τουριστικού προϊόντος του Δήμου στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των τουριστών επιβάλλει την ανάληψη κατάλληλων ενεργειών δράσεων προβολής και προώθησης, ειδικότερα την περίοδο αυτή που λόγω του αντίκτυπου της πανδημίας του covid-19 η πτώση του τουρισμού ήταν ραγδαία, φθάνοντας μέχρι και το 80-90 %στην περιοχή μας, για την τουριστική περίοδο 2020. Για το λόγο αυτό, ως δημοτική αρχή προτείνουμε σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς τη Συγκρότηση Επιτροπής Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης με σκοπό την υλοποίηση ενός συγκροτημένου προγράμματος προβολής συνολικά του Δήμου μας, προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα όπως έχουν αυτά εξελιχθεί και την ανάδειξη των επιμέρους χαρακτηριστικών του (π.χ. πολιτιστικό τουρισμό, εναλλακτικό τουρισμό, αθλητικό τουρισμό, γαστρονομικό τουρισμό, συνεδριακό τουρισμό, θρησκευτικό τουρισμό, οινοτουρισμό και οικοτουρισμό), την προσέλκυση νέων αγορών (στόχευση σε κοινά διαφορετικής γεωγραφίας ή κοινωνικοοικονομικής τάξης και σε κοινά με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα) όπως επίσης και την αποφόρτιση της υψηλής τουριστικής περιόδου, με άλλα χρονικά διαστήματα.

Κατόπιν συζήτησης συγκροτήθηκε 15μελής επιτροπή, την οποία απαρτίζουν τα εξής πρόσωπα:

  1. Χάρης Σπηλιόπουλος, Αντιδήμαρχος Τουρισμού ( Πρόεδρος)
  2. Ευθύμιος Κοτζιάς, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας
  3. Ανδρ. Μπενέτσης, Δημοτικός Σύμβουλος της ελάσ. μειοψηφίας
  4. Γιώργος Γεωργούλης, δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης
  5. Βας. Τυλιγάδας, Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αρχαίας Ολυμπίας μέλος,με αναπληρωτή τον Αλκιβιάδη Σπηλιόπουλο
  6. Νίκος Ζαρόκωστας, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας με αναπληρωτή τον Αντιπρόεδρο Δημήτριο Μικελόπουλο.
  7. Κων/νοςΠαναγούλη; Κωνσταντίνο, Πρόεδροςτης ΚΟΙΝΣΕΠ Κοινωνικής

“ECO ΔΙΒΡΗΣ”, με αναπληρωτή την Ταμία Κανελλοπούλου Φωτεινή.

  1. Νίκος Σιάκκουλης, Πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ «Περιβαλλοντικές Διαδρομές – Δράσεις “EcoActionΝεμούτας”», μέλος, με αναπληρωτή τον Αντιπρόεδρο κ. Παναγιώτη Καψή.
  2. Βασιλική Σπηλιοπούλου, υπάλληλος του Γραφείου Τουρισμού & Απασχόλησηςτου Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας
  3. ΙωάνναΚοτσιούρου, Ξεναγός και εμπειρογνώμονας σε θέματα τουρισμού
  4. Λύσανδρος Παναγόπουλος δημοτικός σύμβουλος
  5. Παναγιώτης Μαντάς, Πρόεδρος Κοινότητας Αρχαίας Ολυμπίας
  6. Αχιλλέας Ζαπάντης, Επιχειρηματίας στον τομέα τουρισμού
  7. Δημήτρης Κούρβας, Επιχειρηματίας στον τομέα εστίασης
  8. Χαράλαμπος Ι. Μαμούσης, εκπρόσωπος των Τουριστικών Γραφείων ΑρχαίαςΟλυμπίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος