FOLLOW US: facebook twitter

Το πλάνο του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για βιώσιμο και εξωστρεφές Φεστιβάλ – Στόχος η συνεργασία με την Επίδαυρο

Ημερομηνία: 13-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτισμός

Την μετατροπή του Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας σε τέταρτο πόλο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου φιλοδοξεί να επιτύχει η δημοτική αρχή, με στόχο να δημιουργήσει έναν θεσμό βιώσιμο, εξωστρεφή και με αισθητά αυξημένη επισκεψιμότητα σε βάθος χρόνου.

Το πλάνο που καταρτίζουν ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, Δημήτρης Κωσταριάς, με τον καλλιτεχνικό διευθυντή Θοδωρή Αμπαζή, αποσκοπεί στην αλλαγή της φιλοσοφίας και στη συνεργασία με θεσμούς όπως η Λυρική Σκηνή και το Εθνικό Θέατρο, προκειμένου η Αρχαία Ολυμπία να αποκτήσει ξεχωριστή θέση στον πολιτιστικό χάρτη της Ελλάδας.

Για φέτος, πρόθεση του δήμου είναι να φιλοξενήσει λίγες παραστάσεις, καθώς τα οικονομικά δεδομένα δεν επιτρέπουν μεγάλα ανοίγματα, ενώ ορισμένες εκδηλώσεις θα τις χρηματοδοτήσει το υπουργείο Πολιτισμού στο πλαίσιο του προγράμματος  «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός 2021» που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Νίκος Γιατρομανωλάκης.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυπίας, η «Άλλη Πλευρά Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία» θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση «Κρόνος και Δίας», προϋπολογισμού 15.000 ευρώ, και στο Γυμνάσιο Αρχαιολογικού Χώρου Αρχαίας Ολυμπίας, το «Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινουμένων Σχεδίων και Τεχνών ΑΜΚΕ» θα παρουσιάσει τη μουσική εκδήλωση «Θνητοί Θεοί», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.

«Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να συνεργαστούμε με κορυφαίους πολιτιστικούς-καλλιτεχνικούς θεσμούς της χώρας, προκειμένου να δημιουργήσουμε στην Αρχαία Ολυμπία κάτι που θα αναδεικνύει τη μοναδικότητά της και θα βελτιώσει την εξωστρέφεια της και θα της προσδώσει μεγαλύτερο κύρος», δήλωσε στην «Πρωινή» ο κ. Κωσταριάς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος