FOLLOW US: facebook twitter

Στόχος η μείωση των χρεών του δήμου Ήλιδας

Ημερομηνία: 02-06-2021 | Συντάκτης:
Στα 5,35 εκατ. ευρώ είχαν φτάσει οι οφειλές στο τέλος του 2019

Σε τροχιά διευθέτησης επιδιώκει να βάλει τις συσσωρευμένες οφειλές ο δήμος Ήλιδας, λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει διαμορφώσει στην κοινωνία και στην οικονομία η πανδημία του κορονοϊού.Τα χρέη του δήμου ανέρχονται σε 5,35 εκατ. ευρώ και οι οφειλέτες είναι 1.777 ΑΦΜ, με ημερομηνία αναφορά το τέλος του 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 1.137 οφείλουν ποσά από 1.00 ως 2.000 ευρώ, ενώ υπάρχει και μια μειοψηφία 69 μεγαλοοφειλετών που χρωστούν αθροιστικά 1,595 εκατ. ευρώ, χωρίς να έχει υπολογιστεί η οποιαδήποτε προσαύξηση.

Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης, έθεσε  υπόψη των μελών της Οικονομικής Επιτροπής την εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικών,σύμφωνα με την οποία πρέπει να ληφθούν μέτρα είσπραξης, και πρόσθεσε ότι με βάση τις υποδείξεις από τη Διεύθυνση Οικονομικών έχουν δρομολογηθείοι ενέργειες για την συμμόρφωση του Δήμου στις υποδείξεις του τακτικού ελέγχου, μεταξύ αυτών και η γνωστοποίηση στέρησης φορολογικής ενημερότητας σε 887 χρεώστες για ποσό 1.134.341,76  ευρώ και η επεξεργασία αρχείου 930 χρεωστών που θα αφορά λήψη μέτρων. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι μεγάλο πρόβλημα στο ξεκαθάρισμα του αρχείου είναιη έλλειψη Α.Φ.Μ. από τα στοιχεία των χρεωστών.

Σε δήλωσή του στην «Πρωινή», ο κ. Λυμπέρης ανέφερε ότι θα γίνει μια ορθολογική και ισορροπημένα προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης του δήμου, η οποία θα εφαρμόσει μέτρα για τον περιορισμό των οφειλών λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις οικονομικές συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία στην τοπική κοινωνία και οικονομία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος