FOLLOW US: facebook twitter

Στόχος η είσοδος στην ηλεκτροκίνηση για τον δήμο Πύργου – Δρομολογείται η προμήθεια Mini bus και και  η δημιουργία σταθμών φόρτισης

Ημερομηνία: 31-01-2021 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Η έγκαιρη προσαρμογή στην εποχή της ηλεκτροκίνησης είναι ένας από του βασικούς στόχους που έχει θέσει ο δήμος Πύργου, προκειμένου να ανταποκριθεί τόσο στις ανάγκες της αυξανόμενης ζήτησης, όσο και στις ανάγκες των κοινωνικά ευάλωτων δημοτών.

Όπως ανέφερε σε πρόσφατη εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Αργυρόπουλος,  ο δήμος θα καταθέσει πρόταση χρηματοδότησης για να προμηθευτεί ηλεκτροκινητα μίνι αστικά λεωφορεία (minibus) μέσα από  το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Ελλάδα” 2014-2020, το οποίο είναι συγχρηματοδοτούμενο από το Ευρωπαϊκό Ταμείο ΠεριφερειακήςΑνάπτυξης(ΕΤΠΑ) Ελλάδα» 2014 – 2020. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 775.000 ευρώ, η πρόταση εντάσσεται στον άξονα προτεραιότητας «Προστασία του Περιβάλλοντος-Μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον» και περιλαμβάνεται στα έργα που χρηματοδοτούνται μέσω των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία.

Προμήθεια τριών καινούργιων Ηλεκτροκίνητων minibus

Η μελέτη προβλέπει την προμήθεια τριών καινούργιων Ηλεκτροκίνητων minibus, συμπεριλαμβανομένων δύο ανεξάρτητων φορτιστών βραδείας φόρτισης και ενός σταθερού σταθμού ταχυ-φόρτισης, κατάλληλων για τηφόρτιση των συσσωρευτών κίνησης που θα φέρουν τα λεωφορεία, σε σημεία επιλογής τουΔήμου, για την αστική και περιαστική χρήση τους, εντός της γεωγραφικής ενότηταςτου Δήμου Πύργου.Τα μίνι ηλεκτροκίνητα οχήματα θα διαθέτουν σύγχρονη εμφάνιση και θα είναι ιδιαίτερα ευέλικτα, με μηδενική κατανάλωση εκπομπών ρύπων και στιβαρής κατασκευής. Επίσης θαφέρουν όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις και θα είναι έτοιμα προς χρήση.

Παράλληλα, προβλέπεται η κατασκευή και τοποθέτηση δέκαστάσεων σε προσδιορισμένες θέσεις κοινοχρήστων χώρων, εντός τουπολεοδομικού ιστού της πόλης του Πύργου.

Όπως ανέφερε σε πρόσφατη εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Αργυρόπουλος,  ο δήμος θα καταθέσει πρόταση χρηματοδότησης για να προμηθευτεί ηλεκτροκινητα μίνι αστικά λεωφορεία (minibus) μέσα από  το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Ελλάδα” 2014-2020

Ο κ. Αργυρόπουλος ανέφερε ότι σκοπός της προτεινόμενης Πράξης είναι η θετική επίδραση στην προστασία τουπεριβάλλοντος, αφού τα ηλεκτροκίνητα mini-bus προσφέρουν μια περιβαλλοντικήφιλική λύση στον τομέα των μεταφορών, συμβάλλοντας στην μείωση των επιζήμιων ρύπων, μια και η κατανάλωσή τους είναι μηδενική, η κάλυψη των μεταφορικώναναγκών των κατοίκων του Δήμου Πύργου καθώς και η ασφαλής και εύκολημεταφορά, ατόμων με ειδικές ανάγκες(ΑμεΑ), ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας και γονιών με καροτσάκια, αφού η πρόσβασή σε αυτά γίνεται εύκολα λόγω του χαμηλούδαπέδου τους.

Displaying items by tag: hour | Japan Bullet

Και δύο σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Παράλληλα, ο δήμος προχωρά στη δημιουργία δύο σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον αστικό ιστό του Πύργου. Οι σταθμοί με βάση την εισήγηση της επιτροπής ποιότητας ζωής, προβλέπεται να δημιουργηθούν στη Ρήγα Φεραίου, παραπλεύρως του κτιρίου ΤΕΙ, και στην οδό Κοκκίνου, κοντά στο Πάρκο ΣΠΚ. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου τον περασμένο Σεπτέμβριο, στόχος του δήμου είναι να εκσυγχρονιστεί και να δημιουργήσει εγκαίρως τις προϋποθέσεις για να ανταποκριθεί στη ζήτηση των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, η οποία αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα επισήμανε ότι η απόφαση ευθυγραμμίζεται με τις ευρωπαϊκές οδηγίες για το περιβάλλον και την ενέργεια, προσθέτοντας ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για συνεργασία από φορέα που χειρίζεται σε πειραματικό στάδιο την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας. Απαντώντας σε διευκρινιστικές ερωτήσεις από τη μειοψηφία (Καννής, Καράμπελας, Ανδριόλας) ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει προγραμματική σύμβαση και ότι πριν από οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια θα συζητηθεί εκτενώς σε επόμενη συνεδρίαση. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία καθώς ο κ.Καράμπελας διαφώνησε για την εισαγωγή του θέματος ως κατεπείγοντος αφήνοντας αιχμές ότι υποκρύπτεται κάτι πίσω από την απόφαση.  Για το κατεπείγον διαφώνησαν και οι λοιπές παρατάξεις, ωστόσο υπερψήφισαν την πρόταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων