FOLLOW US: facebook twitter

Στοχευμένες παρεμβάσεις στις διασταυρώσεις

Ημερομηνία: 29-06-2021 | Συντάκτης:
Δύο εργολαβίες αθροιστικού προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ από την ΠΕ Ηλείας

Δύο σημαντικές εργολαβίες συντήρησης και αποκατάστασης του επαρχιακού οδικού δικτύου, αθροιστικού προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ θα υλοποιήσει το προσεχές χρονικό διάστημα η ΠΕ Ηλείας. Η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με άλλες εργολαβίες, είναι ότι σε αυτή την περίπτωση προβλέπεται η συντήρηση των οδοστρωμάτων και η αποκατάσταση φθορών επαρχιακού και λοιπού οδικού δικτύου στις συμβολές ή διασταυρώσεις ή συνδέσεις οδών του βόρειου και του νοτίου τμήματος της Π.Ε Ηλείας.

Όπως ανέφεραν έγκυρες πηγές στην «Πρωινή», ένα από τα πλέον δυσεπίλυτα προβλήματα στα οδικά έργα, είναι η παρέμβαση σε σημεία όπου διασταυρώνεται το επαρχιακό με το οδικό δίκτυο, ιδιαίτερα σε εισόδους τοπικών κοινοτήτων και οικισμών.

Για τον λόγο αυτό, αποφασίστηκε να βγουν δύο ξεχωριστές εργολαβίες, μία για το βόρειο τμημα του νομού, προϋπολογισμού 2,8 εκατ. ευρώ, και μία για το νότιο τμήμα, προϋπολογισμού 2,2 εκατ. ευρώ, οι οποίες προβλέπουν στοχευμένες παρεμβάσεις ως το 2022 σε σημεία όπου συνδέονται ή διασταυρώνονται επαρχιακές με δημοτικές οδούς. Με αυτόν τον τρόπο, ικανοποιείται και ένα πάγιο αίτημα των προέδρων των κοινοτήτων, αφού οι παρεμβάσεις πλέον θα είναι πιο γρήγορες. Οι εργολαβίες χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2021.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος