FOLLOW US: facebook twitter

Στους 99 οι ασθενείς με κορονοϊό στη χώρα

Ημερομηνία: 12-03-2020 | Συντάκτης:
Δέκα νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν χθες, κήρυξε Πανδημία  ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας-Τρεις διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ

Με σταθερό ρυθμό αυξάνεται στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες ο κατάλογος των πολιτών που  έχουν προσβληθεί από τον κορoνοϊό SARS-Cov-19 και έχουν εκδηλώσει τη νόσο Covid-19.

Σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 99από τους οποίους 95 είναι ελληνικής καταγωγής και 4 ξένης υπηκοότητας.

Πώς εξελίσσεται η νοσηλεία των ασθενών

Σε τέσσερα νοσοκομεία αναφοράς καθώς και σε ένα γενικό νοσοκομείο, σε εκείνο της Μυτιλήνης, νοσηλεύονται συνολικά 36 ασθενείς, στην πλειονότητά τους με ήπια συμπτώματα.
Το μεγάλο βάρος της νοσηλείας σηκώνει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, όπου βρίσκονται 18 ασθενείς, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι κάτοικοι της Ηλείας, οι γνωστοί πλέον ταξιδιώτες στο Ισραήλ. Ο 66χρονος, ο πρώτος άνθρωπος που διαγνώστηκε και νοσηλεύτηκε στο Ρίο, είναι διασωληνωμένος τα τελευταία 24ωρα, με τους γιατρούς να κάνουν λόγο για  πολύ δύσκολα αναστρέψιμη επιβάρυνση της κατάστασής του. Σε σοβαρή κατάσταση, διασωληνωμένος  βρίσκεται στο ίδιο νοσοκομείο και 64χρονος, θύμα του κορονοϊού, ο οποίος νοσηλεύεται με πνευμονία. Στο ίδιο νοσοκομείο, αλλά όχι στη Μονάδα, νοσηλεύεται και η σύζυγος του 66χρονου. Επίσης, με πνευμονία νοσηλεύεται από την περασμένη εβδομάδα και ένας αρχιμανδρίτης από την περιοχή της Ηλείας, ο οποίος είχε οργανώσει την εκδρομή στους Αγίους Τόπους όπως και ο αδελφός του.

Αγωνία για τη μεταδοτικότητα του κορωνοϊού

Έκτακτες αλλαγές στα προγραμματισμένα χειρουργεία αλλά και στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων, φέρνει το υπουργείο Υγείας. Όπως ανακοινώθηκε, λόγω της αναμενόμενης αύξησης στη ζήτηση των υπηρεσιών των νοσοκομείων, το πρόγραμμα των χειρουργείων προσαρμόζεται  και θα καλύπτει μόνο τα έκτακτα περιστατικά και τα περιστατικά εκείνα τα οποία δεν δύναται να αναβληθούν. Παράλληλα, χθες  ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε «πανδημία» τον Covid-19, καθώς ο φονικός ιός έχει εξαπλωθεί σε 117 χώρες στον κόσμο, με πάνω από 121.000 κρούσματα, και έχει προκαλέσει τον θάνατο σε 4.373.

Επίσης, αναβάλλονται όλα τα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων, μέχρι νεοτέρας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος