FOLLOW US: facebook twitter

Στου Σεπτέμβρη τις 7 ή μετά;: «Γρίφος» το άνοιγμα των σχολείων-Δεν υπάρχει ακόμα οριστική ημερομηνία έναρξης

Ημερομηνία: 26-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Εκπαίδευση, Νέα

Τίποτα οριστικό για το άνοιγμα των σχολείων. Μπορεί να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου, όπως εδώ και καιρό είχε ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας, αλλά ενδέχεται να υπάρξει κάποια παράταση.

Μιας εβδομάδας, δύο; Για προβλέψεις, παρακαλώ, απευθυνθείτε στους αστρολόγους. Δεν θα γίνουμε και μέντιουμ. Έχουμε ήδη γίνει λοιμωξιολόγοι, αναλυτές και στατιστικολόγοι και είναι σοβαροί οι λόγοι.

Σοβαρή είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία. Όλες οι χώρες έχουν σχολεία και στις περισσότερες ξανανοίγουν με φυσική παρουσία και μάσκες στα θρανία. Διαφέρει η ηλικία -για την υποχρεωτική χρήση από τα πολύ μικρά παιδιά διατηρώ αμφιβολίες- και το εύρος χρήσης.

Ναι, δεν είναι καθόλου ευχάριστο, αλλά η αντιπρόταση ποια είναι; Ναι, δεν είναι κανονικό -λέξη μυθολογική και στην οικονομία και στην υγεία-, μα κάπως θα πρέπει να προστατευθούμε μέχρι να βρεθεί φάρμακο αποτελεσματικό.

Ακούω τον ειδικό, μα κι αυτός λίγα ξέρει ακόμη για τον ιό. Οκτώ μήνες από τότε που πρωτοεμφανίστηκε. Ακούω τον ειδικό, μα με υποτιμά ο πολιτικός, που είχε τουλάχιστον δύο μήνες, για να εξασφαλίσει επιπλέον χώρους και αίθουσες ώστε να τηρηθούν οι κανόνες που υπαγορεύουν οι γιατροί όσον αφορά την κοινωνική αποστασιοποίηση. Ακούω τον ειδικό, μα την απόφαση παίρνει ο πολιτικός. Αυτός που ορίζει ότι ο μέσος όρος μαθητών ανά τάξη στην επικράτεια θα είναι 17 -προσέξτε, όχι ότι βάσει της μέσης χωρητικότητας των τάξεων και της ανάγκης τήρησης αποστάσεων ο αριθμός αυτός δεν θα υπερβαίνει τα 17 άτομα- και βλέποντας και κάνοντας μετά.

Ακούω τον ειδικό, δεν ξεχνώ ότι είναι άγνωστος εν πολλοίς ο εχθρός


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος